Date2

Σάββατο, 19 Απριλίου 2025 20:18:59

rss

αναζήτηση

makripano

Εμφανίστηκε… βραχονησίδα στη λίμνη Μαραθώνα – Από τον κακό στο χειρότερο τα αποθέματα νερού



Αλλάξτε μέγεθος

limni marathona vraxonisida

Η ξαφνική εμφάνιση μιας μικρής βραχονησίδας στη λίμνη του Μαραθώνα έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και ερωτήματα για την κατάσταση των υδάτινων αποθεμάτων που τροφοδοτούν την Αττική.

Οι εικόνες από τη λίμνη, όπου πλέον διακρίνεται ξεκάθαρα ένας σχηματισμός ξηράς που προηγουμένως ήταν καλυμμένος από νερό, δημιουργούν ανησυχίες για την πορεία των αποθεμάτων και το ενδεχόμενο λειψυδρίας.

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, η πτώση της στάθμης του ταμιευτήρα του Μαραθώνα δεν αποτελεί από μόνη της αδιαμφισβήτητο δείκτη λειψυδρίας, καθώς η λειτουργία του σχετίζεται άμεσα με τους συνολικούς χειρισμούς του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος και δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα τη διαθεσιμότητα νερού για την Αττική.

Παρ’ όλα αυτά, η συνολική εικόνα των ταμιευτήρων αποκαλύπτει μια σαφή μείωση των υδάτινων αποθεμάτων, η οποία προβληματίζει και καθιστά αναγκαία τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διαχείριση των πόρων και τη διασφάλιση της επάρκειας υδροδότησης του Λεκανοπεδίου.

Η εμφάνιση της βραχονησίδας στη λίμνη Μαραθώνα συνδέεται άμεσα με τη χαμηλή στάθμη των υδάτων και αποτελεί ένα από τα πιο ορατά σημάδια των πιέσεων που δέχεται το σύστημα υδροδότησης της Αττικής.

Το φαινόμενο αυτό, σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα στοιχεία για τα αποθέματα νερού, υπογραμμίζει την ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

newmoney.gr

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια