Date2

Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 15:33:19

rss

αναζήτηση

makripano

Ανατ. Αττική: Κάηκε μια... Αίγινα στις φωτιές της Βαρυμπόμπης και της Κερατέας (Βίντεο)



Αλλάξτε μέγεθος

ekstasis foties anattiki

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της επιχειρησιακής μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπως αποτυπώνονται στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω και αφορά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας.

Για την ακριβέστερη καταγραφή των καμένων εκτάσεων αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Με βάση τα στοιχεία αυτά από τη φωτιά της Βαρυμπόμπης κάηκαν 83.700 στρέμματα ενώ από τη φωτιά της Κερατέας 5.100 στρέμματα. Συνολικά δηλαδή στην Ανατολική Αττική έγιναν στάχτη 88.800 στρέμματα, δηλαδή 88,8 τ. χλμ., μια έκταση που είναι κατά τι μεγαλύτερη από την έκταση της Αίγινας που είναι 87.4 τ. χλμ.

Σημειώνεται ότι η συνολική έκταση της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής είναι 1.513 τ. χλμ. Και στις δύο τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή (Βαρυμπόμπη και Κερατέα) έγιναν στάχτη το 5,86% της έκτασης αυτής.

Βέβαια δεν υπολογίζονται μικρότερες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα στον Αύγουστο όπου ευτυχώς αποτεφρώθηκαν εκτάσεις κάποιων δεκάδων, συνολικά, στρεμμάτων.

Δείτε παρακάτω το ιδιαίτερα διαφωτιστικό βίντεο με όλες τις καμένες εκτάσεις στη χώρα μας, μέχρι στιγμής, το φετινό καλοκαίρι:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια