Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 00:01:30

rss

αναζήτηση

makripano

Covid-19: Ιδιαίτερα χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ανατολική Αττική



Αλλάξτε μέγεθος

emvol anattiki

Ουραγός, σε σύγκριση με τους πανελλαδικούς μέσους όρους, παραμένει η Ανατολική Αττική σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των πολιτών κατά του κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό μέχρι και τις 27 Ιουνίου είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 74.008 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί μόλις το 14,73% του συνολικού πληθυσμού της Ανατ. Αττικής (με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής) και αυτό την ίδια ώρα που μέσα στις επόμενες δύο ημέρες υπολογίζεται ότι ο πανελλαδικός μέσος όρος των καθολικώς εμβολιασμένων επί του συνολικού πληθυσμού θα βρίσκεται στο 35%!

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι μέχρι και τις 7 Ιουνίου είχαν εμβολιαστεί ολοκληρωτικά 48.876 πολίτες (9,7%) του συνολικού πληθυσμού της Ανατ. Αττικής και από τότε μέχρι και τις 27/6 προστέθηκαν μόλις 25.132.

Τα στοιχεία αυτά κρίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά επειδή η Ανατολική Αττική, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, δέχεται τεράστιο πληθυσμιακό βάρος από την υπόλοιπη Αττική αφού σε αυτήν βρίσκονται τα περισσότερα θέρετρα διακοπών δίπλα στην Αθήνα αλλά και οι παραλίες της αποτελούν πόλο έλξης και για τους περιστασιακούς επισκέπτες.

Το ερώτημα που παράλληλα τίθεται είναι εάν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, το μεσημέρι της Δευτέρας, για την «Κάρτα Ελευθερία», μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, θα αλλάξει τους αριθμούς αυτούς προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια