Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:58:23

rss

αναζήτηση

makripano

Ανοικτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων την Πρωτοχρονιά



Αλλάξτε μέγεθος

metra petsas

Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, απάντησε: «Φυσικά».

Προανήγγειλε δε πως την Τρίτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις ως προς τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων, τις ημέρες των γιορτών.

12.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».

Καραντίνα 7 ημερών για τους εισερχόμενους από τη Μεγάλη Βρετανία

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην αύξηση των ημερών κατ' οίκον απομόνωσης για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία.

«Αύξηση των ημερών κατ' οίκον απομόνωσης σε 7 από 3, που ίσχυε μέχρι σήμερα, για όλους όσοι εισέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε η κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια