Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:04:59

rss

αναζήτηση

makripano

«Τσιμεντοφόροι Αχινοί»: Όταν η βλακεία δεν πάει στα βουνά αλλά... βυθίζεται στη θάλασσα του Πόρτο Ράφτη! (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

1portorafti psarades

Μια απίστευτη ανακοίνωση, μέσω της αναρχικής ιστοσελίδας Indymedia, είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ώρες η οποία προκαλεί γέλιο διότι ευτυχώς δεν έγινε αιτία κακών και ζημιών.

Στην ανακοίνωση αυτή, ορισμένοι αναρχικοί που αυτοαποκαλούνται «Τσιμεντοφόροι Αχινοί» και υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο γνωστό αντισπισιστικό κίνημα, αναφέρουν ότι τσιμέντωσαν δίχτυα ψαράδων του Πόρτο Ράφτη για να εκφράσουν την... αλληλεγγύη τους «στα δισεκατομμύρια θαλάσσια άτομα που δολοφονούνται καθημερινά από επαγγελματίες και χομπίστες κυνηγούς».

Το notioanatolika.gr επικοινώνησε με έναν από τους ψαράδες του Πόρτο Ράφτη, τον κ. Γιάννη Ευαγγελίου, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό μόνο που υπογράμμισε ότι αυτό συνέβη πριν από έναν περίπου χρόνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευαγγελίου «με ενημέρωσε ένας από τους συναδέλφους ότι βρήκε τσιμέντο στα δίχτυα του», πρόσθεσε δε «δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά σε αυτά αφού ο συνάδελφος τα ανέσυρε και τα έπλυνε για να φύγει το τσιμέντο».

Βέβαια, όπως είναι φυσικό οι 45 περίπου επαγγελματίες ψαράδες που διατηρούν 20 σκάφη και με αυτά βγάζουν τα προς το ζην, θορυβήθηκαν τότε αλλά δεν έδωσαν συνέχεια αφού δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Πάντως ο κ. Ευαγγελίου εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις απειλές που εξαπέλυσαν με το συγκεκριμένο κείμενο οι «Τσιμεντοφόροι Αχινοί».

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι γραφικοί χαρακτηρίζουν το ψάρεμα «δολοφονία των ψαριών» και υποστηρίζουν, εμμέσως πλην σαφώς και με τη φράση «θα είμαστε ο χειρότερος εφιάλτης σας», ότι θα θαναχτυπήσουν.

Οι «Τσιμεντοφόροι Αχινοί» ανήκουν στον πυρήνα ALF που ανήκουν στα λεγόμενα Οικοαναρχικά συστήματα (ELF-ALF) που τάσσονται υπέρ της «ολικής απελευθέρωσης ζώων και γης».

Σε αυτούς ανήκει και ο «Πυρήνας Μαυροπράσινων Εμπρηστών» τα μέλη του οποίου ευθύνονται για επιθέσεις και καταστροφές κρεοπωλείων αλλά και φορτηγών μεταφοράς κρεάτων σε περιοχές της Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή τους οι «Τσιμεντοφόροι Αχινοί», αναφέρουν τα εξής:

«Τα ξημερώματα μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας του προηγούμενου διαστήματος πραγματοποιήσαμε αντισπισιστικό χτύπημα στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη κάτω από τη μύτη των μπάτσων. Τσιμεντώσαμε δίχτυα ψαρέματος με τσιμέντο ταχείας πήξεως, στέλνοντας την καλημέρα μας στους κυνηγούς ψαριών. Το σαμποτάζ έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα δισεκατομμύρια θαλάσσια άτομα που δολοφονούνται καθημερινά από επαγγελματίες και χομπίστες κυνηγούς.

Η δολοφονία των ψαριών γίνεται με διάφορους τρόπους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το ψάρεμα με δίχτυα όπου το ψάρι πεθαίνει από ασφυξία, το καλάμι (σύνηθες φαινόμενο χομπίστων) όπου το αγκίστρι διαπερνάει το στόμα του ψαριού, το ψαροντούφεκο, τράτες όπου τα ψάρια παγιδεύονται σε τεράστια δίχτυα προκαλώντας το θάνατο και άλλων θαλάσσιων ζώων και με άλλους λιγότερο γνωστούς τρόπους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία κανονικοποιημένη βία, πλήρως απενεχοποιημένη στην κοινωνία με αποκορύφωμα την ενσωμάτωση αυτών των βίαιων πρακτικών στους τρόπους διασκέδασης των μικρών παιδιών. Τα καλοκαίρια παρατηρείται έντονα η εικόνα παιδιών και όχι μόνο να αφαιρούν ή να βασανίζουν με απόχες τη ζωή θαλάσσιων ζώων.

Ο σπισισμός είναι ο λόγος που κανονικοποιούνται όλα τα παραπάνω και δεν περιορίζεται μόνο στα θαλάσσια ζώα. Αφορά όλα τα μη ανθρώπινα ζώα από εκείνα που χρησιμοποιούνται ως συντροφιά μέχρι και τα εκτρεφόμενα.

Κλείνουμε με μία υπόσχεση: Θα είμαστε ο χειρότερος εφιάλτης σας.
Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα
Πυρήνας ALF
Τσιμεντοφόροι Αχινοί».

Δείτε φωτογραφίες από την... επιχείρηση που δημοσιεύθηκαν στο Indymedia:

spisist1

spisist2

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια