Date2

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 04:44:09

rss

αναζήτηση

makripano

Σε ποιες περιοχές της Ανατ. Αττικής ερευνά η ΕΛΑΣ για την ανεύρεση του φυγόποινου υπαρχηγού της ΧΑ, Χρ. Παππά

Αλλάξτε μέγεθος

xa pappas anattiki

Σε τρεις περιοχές της Ανατολικής Αττικής – παράλληλα με άλλες περιοχές ολόκληρης της χώρας – εστιάζουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν και να οδηγήσουν στις φυλακές τον φυγόποινο πλέον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές έχουν γίνει κινήσεις, μέσω Europol και Interpol για την αναζήτησή του και σε δύο ευρωπαϊκές χώρες και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία και στην Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Αττική οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται σε περιοχές του Κορωπίου, των Σπάτων αλλά και του Συκαμίνου του Δήμου Ωρωπού στη βορειοανατολική Αττική.

Κατά σύμπτωση στις τρεις αυτές περιοχές η Χρυσή Αυγή είχε και τα υψηλότερα ποσοστά στην εκλογική περιφέρεια της Ανατ. Αττικής στις εκλογές του 2019 ενώ σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις Κορωπί και Σπάτα θεωρούνταν προπύργια του νεοναζιστικού μορφώματος τουλάχιστον επίπεδο ψήφων.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό τα μοναδικά γραφεία της Χ.Α. Που λειτουργούσαν στην ανατολική Αττική βρίσκονταν στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας ενώ την εποχή της παντοδυναμίας της εγκληματικής οργάνωσης είχαν πραγματοποιηθεί πολλές συγκεντρώσεις της στο Κορωπί.

Οι ίδιες πάντως αστυνομικές πηγές υπενθυμίζουν ότι ο Παππάς κι όταν είχαν συλληφθεί οι συνοδοιπόροι του στις αρχές Οκτωβρίου του 2013, ο υπαρχηγός παρουσιάστηκε τρεις ημέρες αργότερα και τελικά προφυλακίστηκε και αυτός.

Πάντως η Ελληνική Αστυνομία απάντησε με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για όσα της καταμαρτυρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μη σύλληψη του Παππά.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια