Date2

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 09:17:57

rss

αναζήτηση

makripano

Σοβαρή καταγγελία ΕΑΥΝΑΑ: Κορώνα – γράμματα παίζουν την υγεία τους οι αστυνομικοί του «Ελ. Βενιζέλος»!

Αλλάξτε μέγεθος

aerodromio elas astynomikos

Για «εργασιακό μεσαίωνα» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ) σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Με έγγραφο το οποίο απέστειλε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τον αρχηγό και κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζει «άδικη και επικίνδυνη» την απόφαση της φυσικής ηγεσίας, να μην ενισχύσει με αστυνομικό προσωπικό την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, «ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή που λόγω της πανδημίας η ενίσχυση αυτή είναι για ευνόητους λόγους επιβεβλημένη».

«Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο ελέγχουν τα κινητά τηλέφωνα όλων των επιβατών που φθάνουν στη Χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν μέσω του Barcode που έχουν αν απαιτείται να πραγματοποιηθεί έλεγχος για κορονοϊό (Covid-19)» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλεται ότι «οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους, επί της ουσίας κάνουν την δουλειά υπαλλήλων άλλων Υπηρεσιών».

Εξηγούν μάλιστα ότι αυτή την αρμοδιότητα με βάση συγκεκριμένη ΚΥΑ την έχουν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

«Δυστυχώς όμως, μετά λύπης διαπιστώνουμε πως ουδείς από τους πραγματικά αρμοδίους ασχολείται με την συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Απορούμε τι πραγματικά έχει συμβεί; Οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. από ποιόν πήραν εντολή να μην κάνουν ελέγχους; Και αν πήραν, είναι γραπτή ή προφορική; Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αστυνομικοί δεν αναφέρονται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α. και είναι οι μόνοι που πραγματοποιούν ελέγχους» συμπληρώνεται σχετικά.

Το πρόβλημα δείχνει να διογκώνεται αφού η ΕΑΥΝΑΑ καταγγέλλει επιπροσθέτως πως «οι αστυνομικοί, εργάζονται χωρίς να φέρουν τον κατάλληλο ολόσωμο υγειονομικό εξοπλισμό και φυσικά χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξής τους από τον κορονοϊό Covid-19 όπως π.χ. τζάμι προστασίας, τήρηση αποστάσεων κ.τ.λ.. Κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους, καθώς είναι εκείνοι που πρώτοι έρχονται σε άμεση σωματική επαφή με όλους του πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας».

Η Ένωση κάνει σαφές ότι «αναμένει άμεσα την απεμπλοκή της Αστυνομίας και την πραγματοποίηση των ελέγχων των επιβατών που φθάνουν στην Χώρα μας (για την δειγματοληπτική εξέτασή τους), από τους πραγματικά αρμοδίους, που βάση της Κ.Υ.Α. είναι οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Ε.Ο.Δ.Υ.».

Και η ΕΑΥΝΑΑ προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση: «Οφείλει η φυσική και πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί πως ο Έλληνας αστυνομικός έχει συγκεκριμένα καθήκοντα τα οποία εκτελεί με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα, όμως δεν θα πρέπει να επιφορτίζεται με καθήκοντα και αρμοδιότητες άλλων Υπηρεσιών που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Το μόνο που λείπει είναι να μας επιφορτίσουν με την διαδικασία λήψης δειγμάτων, προκειμένου να διαπιστώνουμε ποιοι εκ των επιβατών νοσούν, ποιοι είναι φορείς και ποιοι όχι…, ήμαρτον…!

Η πολιτεία οφείλει να αναλογιστεί την προσφορά και τους κινδύνους που έχει το επάγγελμα του Έλληνα αστυνομικού και να μην τον επιφορτίζει με άλλα καθήκοντα, εκθέτοντάς τον σε περαιτέρω κίνδυνο.

Αντιθέτως, οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και οι ιατροί του Ε.Ο.Δ.Υ., έλαβαν επίδομα προκειμένου να ασκούν ακριβώς αυτά τα καθήκοντα για τα οποία είναι και οι καθ’ ύλη αρμόδιοι.

Παρακαλούμε την φυσική και πολιτική ηγεσία, να παρέμβει άμεσα προστατεύοντας τον Έλληνα εργαζόμενο αστυνομικό και παράλληλα συμβάλλοντας έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (όπως προβλέπεται) από τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και τους ιατρούς του Ε.Ο.Δ.Υ. οι οποίες θα διασφαλίζουν την Δημόσια Υγεία των επιβατών και όλων των εμπλεκομένων».

Σχόλια