Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:27:21

rss

αναζήτηση

makripano

Καραμανλής – Βορίδης έβαλαν τις βάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού του Λαυρίου και τον Προαστιακό!



Αλλάξτε μέγεθος

lavreotiki2

Μια συνάντηση που φαίνεται να αποδίδει άμεσα καρπούς και η οποία ξεφεύγει από τις συνηθισμένες του είδους πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μάκης Βορίδης υποδέχθηκε τον συνάδελφό του επί των Υποδομών και των Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και συζήτησαν μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινό αλλά και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά δύο θέματα που «καίνε» τη Λαυρεωτική.

Το πρώτο αφορούσε την ανάπτυξη του λιμανιού το Λαυρίου και το δεύτερο την επέκταση του Προαστιακού έως εκεί!

Ο κ. Καραμανλής δεν κατέφυγε στις γνωστές υποσχέσεις οι οποίες έχουν ακουστεί πάμπολλες φορές την τελευταία δεκαπενταετία αλλά έκανε σαφές ότι η υλοποίηση των έργων αυτών μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο όμως της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής τους για την περιοχή.

Αυτό που είχε τη μεγαλύτερη αξία ήταν ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως οι χρηματοδοτήσεις των έργων υπόκεινται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προϋπόθεση της οποίας είναι οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στη βάση αυτή εξετάζονται πλέον όλες οι εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού σε συνδυασμό όμως και με την ευρύτερη περιοχή!

Σχόλια