Date2

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 16:59:24

rss

αναζήτηση

makripano

Βάσω Κόλλια*: «Επιτέλους τέλος στην αριστερή παρένθεση»!

Αλλάξτε μέγεθος

vasso kollia1

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σηματοδοτεί και επισήμως το τέλος της αριστερής παρένθεσης.

Η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν ήταν σύντομη, την κράτησαν ανοικτή για τέσσερα χρόνια ψευδόμενοι και εξαπατώντας των ελληνικό λαό και κάθε μέρα που περνούσε στοίχιζε και περισσότερο στην χώρα.

Ο τελικός απολογισμός είναι βαρύς: κόστος μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015 από 86 δις που το ανεβάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πάνω από 100 δις όπως το υπολογίζουν οι ξένοι (Βίζερ, Ρέγκλινγ κ.α.), καθήλωση της οικονομίας σε ποσοστά κάτω του 2%, γενικευμένη ανομία από τους Ρουβίκωνες και τα αριστερά γκρουπούσκουλα που αλωνίζουν ανενόχλητα, αλλά και ανασφάλεια στις γειτονιές από την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, καθηλωμένοι μισθοί και ελαστικές σχέσεις εργασίας, γενικευμένη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης προκειμένου να χτυπήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Το αποκορύφωμα είναι η εθνική ζημιά με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν υπόσχονταν πράγματα που τα στελέχη του γνώριζαν ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν, αλλά που αν δεν τα υπόσχονταν δεν θα κατακτούσαν την πολυπόθητη γι' αυτούς εξουσία. Συνέχισαν κάνοντας αναδιανεμητική πολιτική με επιδόματα, σπαταλώντας πολύτιμους πόρους που προέκυπταν από την αντιαναπτυξιακή υπερφορολόγηση της οικονομίας και της μεσαίας τάξης, προκειμένου να δημιουργήσουν δικές τους εκλογικές πελατείες.

Τέσσερα χρόνια κατήγγειλαν τις ελίτ και τους μιντιάρχες που κατά τα άλλα προσπαθούσαν να προσεταιρισθούν για να διαιωνίσουν την εξουσία τους. Είναι θλιβερή η τελευταία κοινοβουλευτική εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που έκλεισε μέσα σε ένα όργιο ρουσφετιών και συντροφικών αντεγκλήσεων.

Οι άλλοτε λαϊκοί αγωνιστές των πλατειών της οργής και των πεζοδρομίων, μεταλλάχτηκαν σε επαγγελματίες της πολιτικής που μετέρχονται όλων των μεθόδων του παλαιοκομματισμού. Καθώς πέφτουν με πάταγο, μεταξύ των αλληλέγγυων συντρόφων επικρατεί το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Ο δε «πρωθυπουργός των αδυνάτων» επέλεξε το Μέγαρο Μουσικής, για την παρουσίαση του προγράμματός του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πολύ δουλειά μπροστά της παραλαμβάνοντας μία καθημαγμένη χώρα. Να ανατάξει την οικονομία, να υπερβεί τον κρατισμό και τον λαϊκισμό, να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας των πολιτών στην θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να μειώσει στο ελάχιστο το κόστος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το μόνο θετικό μέσα στην ζοφερή κατάσταση που παραδίδει η απερχόμενη κυβέρνηση, είναι ότι οι πολίτες τους κατάλαβαν και το έδειξαν με το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλαν στους κυβερνώντες στις ευρωεκλογές. Και είναι γι αυτό που θα επιβεβαιώσουν το μήνυμα με μία μεγάλη νίκη στις 7 Ιουλίου προκειμένου να δώσουν καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς ώστε να κάνει την δουλειά που ξέρει και μπορεί, να αναστήσει την χώρα, όπως έκανε και σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας.

* Η κα Βάσω Κόλλια είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Σχόλια