Date2

Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 00:44:13

rss

αναζήτηση

makripano

Documento στρατευμένης κριτικής ενάντια στην αλήθεια για το Ολοκαύτωμα Κορωπίου! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

 koropkapsimo

Με ένα απίστευτο δημοσίευμα η εφημερίδα Documento, που εκδίδεται από τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, κατέβαλε μια προσπάθεια να προκαταβάλει την κοινή γνώμη και να ακυρώσει την κορυφαία στιγμή της Κορωπιώτικης ιστορίας που δεν είναι άλλη από τη σφαγή της 9ης Οκτωβρίου 1944, την αλήθεια της οποίας τίμησαν με την παρουσία τους, το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες Κορωπιώτες κάθε ηλικίας.

Παράλληλα με την επίκληση μιας κατ' επίφαση επιστημονικής έρευνας, η εφημερίδα καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά της δημοτικής αρχής Κρωπίας χαρακτηρίζοντας την επιστημονική ημερίδα της Κυριακής «δημοτικό πλυντήριο» και υποστηρίζοντας ότι «η βολική μετάθεση του εγκλήματος στους Γερμανούς αποσείει το άγος από τους “εθνικόφρονες” που στο όνομα της πολιτικής τους επικράτησης δεν δίστασαν να εκτελέσουν 47 Έλληνες»!

Βέβαια όταν γράφονταν τα όσα το Documento φιλοξένησε, δεν μπορούσαν οι συντάκτες και οι συνεργάτες τους να διαννοηθούν πόσο βαθιά σε αρχεία που δεν φέρουν κανένα ίχνος σκοπιμότητας έφθασαν οι πέντε ερευνητές – σημαίνοντα στελέχη της κοινωνίας του Κορωπίου.

Αποδεικνύοντας για μιαν ακόμη φορά ότι κάποιοι στρατευμένοι σε συγκεκριμένες αναχρονιστικές ιδέες δεν δέχονται την πραγματική επιστημονική έρευνα όταν αυτή δεν συνάδει με τις πολιτικές επιδιώξεις και σκοπιμότητές τους, έσπευσαν να απαξιώσουν τη μοναδική, μέχρι σήμερα, ουσιαστική δουλειά την οποία έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Κρωπίας και λάμπρυναν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους κορυφαίοι Έλληνες ιστορικοί όπως ο διευθυντής Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Σωτήρης Ριζάς, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στράτος Δορδανάς και ο ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Η αποκάλυψη εγγράφων της Εισαγγελίας Μονάχου αλλά και του Αρείου Πάγου της χώρας που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ποιοί και πότε ακριβώς έδρασαν οδηγώντας σε τραγικό τέλος 47 Κορωπιώτες και Κορωπιώτισσες, ακυρώνει κάθε στρατευμένη προσπάθεια παραποίησης της ιστορικής αλήθειας, όπως αυτή που προσπάθησε η εφημερίδα Documento του κ. Βαξεβάνη.

Το ανυπόστατο δημοσίευμα, όπως ήταν φυσικό, εξόργισε τον δήμαρχο Κορωπίου. Δείτε, στο βίντεο του notioanatolika.gr, πώς το σχολίασε και σε ποιούς επέρριψε ευθύνες ενώπιον των εκατοντάδων Κορωπιωτών που παρακολούθησαν την ημερίδα της Κυριακής η οποία κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ημερίδα της αλήθειας και της δικαίωσης:

Δείτε παρακάτω τις δύο σελίδες του «αφιερώματος» της εφημερίδας Documento:

doc1

doc2

Διαβάστε σχετικά: 73 χρόνια μετά το Κορωπί αποκτά τη δική του θέση στην Εθνική Ιστορία μας – Αυτή είναι η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα της 9/10/1944! (Έγγραφα & Φωτός)

Σχόλια