Date2

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 16:33:04

rss

αναζήτηση

makripano

Το απίστευτο μυστήριο της ταυτότητας της κοπέλας από το Λαύριο που παραμένει στα αζήτητα νεκροτομείου των ΗΠΑ επί 46 χρόνια! (Φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

lavrio kopela usa

Μια απίστευτη ιστορία μυστηρίου με ρίζες στο Λαύριο βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Η κοπέλα που εικονίζεται στη φωτογραφία βρέθηκε νεκρή από δύο εφήβους, στις 19 Φεβρουαρίου 1971, στη λίμνη Πανασόφσκι, στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Γύρω από τον λαιμό της ήταν τυλιγμένη μια ανδρική ζώνη. Όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν στο ότι επρόκειτο για δολοφονία.

Φορούσε μια φωτεινή πράσινη μπλούζα, πράσινο καρό παντελόνι και από πάνω ένα φλοράλ μπόντζο (όπως λέγεται). Στο χέρι της υπήρχε ένα χρυσό ρολόι και ένα επίσης χρυσό δαχτυλίδι με πέτρα ενώ στο λαιμό της φορούσε χρυσό κολιέ.

Τότε, πριν από 47 χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να πιστοποιήσει την ταυτότητα της γυναίκας η οποία ζύγιζε 52 - 53 κιλά και είχε ύψος γύρω στο 1,52 με 1,55!

Είχε σκούρα μαλλιά, καστανά μάτια, και ζυγωματικά πεταχτά. Το μόνο που μπόρεσαν οι ιατροδικαστές να συγκεκριμενοποιήσουν ήταν ότι είχε λάβει μεγάλη οδοντιατρική θεραπεία με πολλά σφραγίσματα και μια πορσελάνινη θήκη στα πάνω δεξιά δόντια της.

Ως πρόσθετο στοιχείο διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα, της οποίας η ηλικία υπολογίστηκε τότε μεταξύ 18 και 24 ετών (είχε γεννηθεί δηλαδή ανάμεσα στο 1947 και 1953), είχε υποβληθεί στα 16 της σε χειρουργική επέμβαση, με την ιατρική τεχνική "Watson-Jones", στον δεξιό αστράγαλο για να διορθωθεί μια χρόνια αστάθεια που είχε στο περπάτημα.

Στην ίδια εξέταση διαπιστώθηκε ότι είχε γεννήσει και δύο παιδιά.

Το σώμα της συντηρήθηκε, όσο ήταν δυνατόν, επί 41 χρόνια και το 2012, με νέα πιο εξελιγμένα ιατροδικαστικά μέσα, ερευνήθηκε και πάλι η οδοντοστοιχία της για να βρεθούν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα και την καταγωγή της.

Η παρουσία μιας συγκεκριμένης ποικιλίας της μολύβδου στα δόντια της κατέδειξε ότι το θύμα είχε ζήσει ως παιδί και ως έφηβη στη νότια Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα σε περιοχή νότια της Αθήνας!

Με βάση αυτό το εύρημα ένας γεωλόγος ονόματι Τζορτζ Καμένοφ εντόπισε ως το πλέον πιθανό σημείο όπου έζησε η γυναίκα, το Λαύριο!

Άλλη ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι στη Φλόριντα βρισκόταν για λιγότερο από δύο μήνες πριν δολοφονηθεί.

 

Διαβάστε ακόμα: Αρτέμιδα: Ένα παλάτι υγείας και ομορφιάς για όλη την Ανατολική Αττική! (Φωτός)

 

Η τοπική αστυνομία μπήκε στη συλλογιστική ότι σε απόσταση 117 χιλιομέτρων από τη λίμνη Πανασόφσκι, στην πόλη Τάρπον Σπρινγκς υπήρχε μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα στην οποία η γυναίκα είχε ζήσει για ένα τουλάχιστον μήνα πριν από τη δολοφονία της!

Το μυστήριο όμως παραμένει αφού 46 ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία της η γυναίκα – που έλαβε το όνομα Μις Πανασόφκσι δεδομένου ότι το πτώμα της βρέθηκε στην ομώνυμη λίμνη – παραμένει όχι μόνο στα αζήτητα αλλά και χωρίς να εξιχνιαστεί το έγκλημα που την οδήγησε σε τόσο νεαρή ηλικία στον θάνατο.

Σημειωτέον ότι η φωτογραφία που βλέπετε και κυκλοφορεί και το διαδίκτυο δεν είναι πραγματική αλλά αποτελεί απεικόνιση που δημιούργησαν οι επιστήμονες βασιζόμενοι στο κρανίο της γυναίκας και στα ρούχα που έφερε το πτώμα όταν ανακαλύφθηκε να επιπλέει στη λίμνη.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται βέβαια από τα μέχρι σήμερα δημοσιεύματα είναι γιατί δεν αναζήτησε κανείς την κοπέλα όταν χάθηκε από το σπίτι που ζούσε στο Τάρπον Σπρινγκς ή σε άλλη περιοχή των ΗΠΑ ή γιατί δεν αναζητήθηκε από την οικογένειά της – αν είχε – στην Ελλάδα.

Επίσης δεν γίνεται καμία αναφορά στα δύο παιδιά που είχε γεννήσει με βάση τη νεκροψία των ιατροδικαστών, ούτε που βρίσκονται αυτά σήμερα αφού θα πρέπει να είναι σε ηλικία λίγο μικρότερη των 50 ετών! Βέβαια μπορεί να υιοθετήθηκαν και να μην έμαθαν ποτέ τη φυσική μητέρα τους.

Το alert που υπάρχει και διακινείται στο διαδίκτυο προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα της λαυριώτισσας:

lavrio panassofkee

Αεροφωτογραφία της λίμνης Πανασόφκσι όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας στις 19 Φεβρουαρίου 1971:

Lake Pan aireal

Η θέση της λίμνης Πανασόφκσι στον χάρτη των Η.Π.Α.: 

xartis panassof

Σχόλια