Date2

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 15:15:12

rss

αναζήτηση

makripano

Δεύτερη χρονιά εξωστρέφειας για τα μαρκοπουλιώτικα προϊόντα μέσω της συμμετοχής του δήμου στη FoodExpo2017



Αλλάξτε μέγεθος

markfoodexpo

Όταν ο Δήμος Μαρκοπούλου έκανε την πρωτοπόρα κίνηση να φέρει τα προϊόντα της μαρκοπουλιώτικης γης ανάμεσα στα αγροδιατροφικά μεγαθήρια της χώρας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στα μέσα Μαρτίου του 2016 (φωτό), κάποιοι θεώρησαν ότι δεν θα πετύχαινε τίποτα.

Όμως τα αποτελέσματα διέψευσαν τις Κασσάνδρες αφού όχι μόνο χιλιάδες επισκέπτες της FoodExpo 2016 θαύμασαν τους θησαυρούς της γης του Μαρκοπούλου αλλά και αναπτύχθηκε μια έντονη δυναμική για προϊόντα όπως το σύκο, το φιστίκι, το κρασί και το λάδι.

Τα στοιχεία που υπάρχουν καταδεικνύουν ότι ένα μέρος της αύξησης των εξαγωγών των πολύτιμων αυτών προϊόντων οφείλεται και στην παρουσία τους στην κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών.

Είναι λογικό λοιπόν η παρουσία του Μαρκόπουλου στη FoodExpo 2017 να ξεκινά από μια πιο στέρεη βάση και όλοι πλέον να ατενίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της τοπικής αγροδιατροφής.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι δύο ακόμη δήμοι, αυτοί του Κορωπίου και των Σπάτων – Αρτέμιδας ακολούθησαν το μαρκοπουλιώτικο παράδειγμα και συμμετέχουν και αυτοί με τα προϊόντα της γης τους στην κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών.

Τη θετική εικόνα δίνει ανάγλυφα και η δήλωση στο notioanatolika.gr του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Τάσου Νικολακόπουλου: “Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η πετυχημένη περσινή μας πρωτοβουλία, έγινε το έναυσμα για να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι των Μεσογείων. Ήδη έχουμε τις συμμετοχές του Δήμου Κορωπίου και του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδας. Ευχή μου είναι, του χρόνου να προστεθούν και οι υπόλοιποι και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία μεσογείτικη ενότητα στην έκθεση, τονίζοντας ότι τα Μεσόγεια, δεν είναι η πίσω αυλή του Λεκανοπεδίου, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι της αττικής γης, όμορφο, παραγωγικό, με εξαιρετικά προϊόντα και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης”.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Δημοτική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης λοιπόν προσκαλούν τους παραγωγούς, επιχειρηματίες και κάθε ενδιαφερόμενο, να δώσουν το παρόν στη Διεθνή Έκθεση και να επισκεφθούν το περίπτερο του δήμου, στην Αίθουσα (Hall) 4, Περίπτερο (Stand) C03, που αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης και προβολής, για τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα του τόπου.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν προσκλήσεις στον 1ο όροφο του δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Το μαρκοπουλιώτικο περίπτερο θα λειτουργεί το Σάββατο 18/3 και την Κυριακή 19/3 από τις 10 το πρωί έως τις 7.30 το απόγευμα και τη Δευτέρα 20/3 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σχόλια