Date2

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 01:16:05

rss

αναζήτηση

makripano

Απόλυτα επιτυχημένη η διεξαγωγή του BLUE GREECE CUP

Αλλάξτε μέγεθος

ioporagonas

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το BLUE GREECE CUP στα φιλόξενα νερά του Πόρτο Ράφτη και στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Π.Ο.Ρ. με τη συνεργασία του ομίλου «Αλκυών Ραφήνας», του Ναυτικού Ομίλου Νέας Αρτέμιδας, του Δήμου Μαρκοπούλου υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο.

Οι 21 συνολικά αποστολές (ΑΝΟΓ, ΝΟΒ, ΙΟΠ, ΝΟΕ, ΝΟΤΚ, ΝΟΚΒ, ΙΟΠΟΡ, ΝΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΝΟΑΑ, ΝΟΠΦ, ΝΑΟΒ, ΝΑΟΚΘ, ΝΟΓΚ, ΝΟ ΧΙΟΥ, ΝΟΔ, ΝΑΟ ΚΕΚΡΩΨ, ΝΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ, ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΟΗ, ΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΝΟΝΑ) κατέφθασαν την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου για προπόνηση και καταμέτρηση. Ατυχώς την Παρασκευή 12 οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τη διεξαγωγή αγώνων.

Όμως τις δύο επόμενες ημέρες (28 και 29/12) 146 αθλητές χωρισμένοι σε δύο στόλους και με ισχυρούς ανέμους, ολοκλήρωσαν 14 συνολικά ιστιοδρομίες, που διαμόρφωσαν και την τελική κατάταξη.

Κατά το αγωνιστικό τριήμερο στους αθλητές και τα πληρώματα των υποστηρικτικών σκαφών προσφέρονταν καθημερινά lunch boxes αλλά και γεύματα ζυμαρικών μετά την έξοδό τους από το στίβο. Η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και συνοδεύτηκε από γιορτινό μπουφέ και κλήρωση δώρων για τους παρευρισκόμενους.

Χαιρετισμό στους αθλητές απηύθυναν, ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο διεθνής κριτής αγώνων και πρόεδρος της ΑΕΑΕ κ. Τσαντήλης, η αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπηζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπίλη Δρίτσα, Λεωνίδας Μπέης (αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και προέδρου των επιτροπών αγώνα του BGC από την ίδρυσή τους μέχρι και το 2012), η Αγγελική Τεμπονέρα Φουράκη (εκπρ. της δημ. παράταξης Δύναμη Ελπίδας), ο αντιπρόεδρος του ΙΟΠ Ντίνος Σχινάς, ο αντιπτέραρχος εα Γ. Σκλήκας, οι εθνικοί κριτές Κ. Χριστόπουλος, Κ. Μαλανδράκης και Στ. Κουρής (ο οποίος είναι και μέλος της ΑΕΑΕ), ο κατασκευαστής σκαφών και χορηγός κ. Δήμας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε όταν με ειδική πλακέτα τιμήθηκαν ο Θάνος Βακαλόπουλος (OS3), η Dimas optimist, One Design specialist και Πανώριος sailing καθώς και για τον χορηγό επικοινωνίας (videonea.gr) o Αλέξανδρος Καραμαούνας καθώς και στις εκπροσώπους των εθελοντών Σοφία Χίλιου Πούλιου, Έφη Σταυροπούλου Φόρου και του επί τιμή διευθυντή των αγώνων Γ. Πανταζή.

Ο πρόεδρος του Ι.Ο.Π.Ο.Ρ. και ταμίας της Ε.Ι.Ο. Ιωάννης Μπέης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν την επιτυχή διεξαγωγή του BGC και ιδιαιτέρα τους πολυάριθμους εθελοντές, που επιμελήθηκαν τη σίτιση, τους χώρους, και τη διευκόλυνση των φιλοξενούμενων ομάδων. Επισήμανε ακόμα τις μεγάλες προσφορές των χορηγών του αγώνα, που έδωσαν σε αθλητές και ομάδες τη χαρά να λάβουν μαζί με τα έπαθλα και σημαντικά ιστιοπλοϊκά δώρα αλλά και να υλοποιηθεί ικανοποιητικά η σίτιση των συμμετεχόντων.

Σχόλια