Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 09:36:53

rss

αναζήτηση

makripano

Σοβαρά ερωτήματα για τις 13 προσλήψεις στον Δήμο Παλλήνης από τη ΜΚΟ ΔΡΑΣ.Ε.!



Αλλάξτε μέγεθος

anergianeoi613 669596977

Πλήθος καταγγελιών έχουν γίνει από ανθρώπους οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν σε κοινωνικές δομές του Δήμου Παλλήνης μέσω της ΜΚΟ ΔΡΑΣ.Ε. όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης – Γέρακα Νεκτάριος Καλαντζής.

Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Καλαντζής στο notioanatolika.gr έθεσε το θέμα υπόψη του δημάρχου Θανάση Ζούτσου ο οποίος δήλωσε άγνοια.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Νεκτ. Καλαντζή «το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Παλλήνης, σε συνεργασία με αυτό της Αγίας Παρασκευής, παρέχει στο δήμο Παλλήνης 13 άτομα για τις κοινωνικές υπηρεσίες μέσω της ΜΚΟ. Οι καταγγελίες έχουν πέσει βροχή από ανθρώπους που έκαναν αιτήσεις, πληρούσαν τα τυπικά προσόντα, αλλά δεν επελέγησαν ούτε καν για το στάδιο των "υποκειμενικών συνεντεύξεων"».

Ο αντιπρόεδρος του δ.σ. Παλλήνης πρόσθεσε ότι το «κουβάρι» για το τι έχει συμβεί με τις προσλήψεις προσωπικού, 24 μηνών, με μισθό όπως λέγεται κοντά στα 1000 ευρώ, ξετυλίχθηκε από δημοτικούς συμβούλους της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι κατήγγειλαν την διαδικασία των προσλήψεων, ως αδιαφανή και υποκειμενική.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης της 24ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Καλαντζής παρέθεσε ορισμένα στοιχεία που προκαλούν πολλά ερωτήματα και έκανε λόγο για ηθική υποχρέωση του Δήμου Παλλήνης να παρέμβει, ως ένας εκ των τριών συμβαλλόμενων και τόνισε ότι η αντιπολίτευση θα πάει το θέμα στον εισαγγελέα, καλώντας τον κ. Ζούτσο να ακολουθήσει την ίδια οδό.

Τα κριτήρια

Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή «μέρος των κριτηρίων της προκήρυξης για τις προσλήψεις ήταν 0,25 για τα προσωπικά χαρακτηριστικά (αν είναι κάποιος συνεργάσιμος κ.λπ.), ενώ το πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ μόλις 0,15 και το Μεταπτυχιακό 0,05.

Και μόνο η προετοιμασία του φακέλου ως εικόνα είχε συντελεστή 0,10 βαρύτητα, δηλαδή διπλάσια από του μεταπτυχιακού!».

Σύμφωνα πάντοτε με τις επισημάνσεις του κ. Καλαντζή «οι πληροφορίες για αόριστες ερωτήσεις στη συνέντευξη, δημιούργησαν μεγαλύτερα ερωτηματικά, που μάλλον η δικαιοσύνη πρέπει να τα απαντήσει, αφού δεν διασφαλίστηκε ούτε το αδιάβλητο της συνολικής διαδικασίας για την επιλογή προσωπικού, αλλά ούτε και κριτήρια που να διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα των προσόντων για τους υποψηφίους των θέσεων που προκηρύχτηκαν».

Διαβάστε σχετικά: 13 προσλήψεις από την Παλλήνη στη Μη Κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση «ΔΡΑΣ.Ε»

Σχόλια