Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 04:51:04

rss

αναζήτηση

makripano

Ξεχωριστή τιμή από τον Δήμο Μαραθώνα σε έναν… μεγάλο μικρό πολίτη του 7,5 ετών: Τον Στέλιο Κερασίδη!



Αλλάξτε μέγεθος

kerasidis

Ο λόγος για τον πιανίστα Στέλιο Κερασίδη από τη Νέα Μάκρη, ο οποίος σε ηλικία μόλις 7,5 χρονών έχει κερδίσει τον θαυμασμό όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του διεθνούς φιλόμουσου κοινού.

Γεννημένος στις 28 Ιουνίου 2012 ο Στέλιος, γιος του καθηγητή πιάνου στο Πυθαγόρειο Ωδείο-Centre of Modern Music, Φώτη Κερασίδη, έδωσε το πρώτο του κονσέρτο σε ηλικία μόλις τριών ετών.

Δικαίως αποκαλείται «παιδί – θαύμα» αφού έχει σαρώσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία στη μουσική, παίζει Μπαχ και γράφει δικά του κομμάτια.

Επτά παγκόσμια και δύο πανελλήνια βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνου, ρεσιτάλ σε ιστορικές αίθουσες του κόσμου (Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Musikverein), σύμπραξη σε concerto με ορχήστρα από ηλικία 4 ετών, εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, πρωταγωνιστικός ρόλος σε τηλεοπτικό σποτ, μια δική του πιανιστική σύνθεση που έγινε ήδη viral, «μετράει» ο Στέλιος.

Αμερική, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Βέλγιο και Ιταλία είναι μερικοί από τους σταθμούς όπου ο μικρός Στέλιος ταξίδεψε και διακρίθηκε πιανιστικά.

Γίνεται και επίσημα ο νεότερος Έλληνας μουσικός που δίνει ρεσιτάλ στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το Royal Albert Hall στο Λονδίνο και το Musikverein στη Βιέννη.

Η δημοφιλία του εκτοξεύεται όταν τερματίζει δεύτερος στον τελικό του τηλεοπτικού σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», γεγονός που τον καθιστά έναν από τους νεότερους φιναλίστ του τηλεοπτικού παιχνιδιού παγκοσμίως.

Κι αν νομίζετε ότι ο Στέλιος Κερασίδης αφιερώνει όλη τη ζωή του μόνο στο πιάνο κάνετε λάθος.

Αγαπάει τα μαθηματικά, του αρέσει να κάνει ποδήλατο και να παίζει παιχνίδια με τον μπαμπά του ενώ παράλληλα όπως όλοι υπόλοιποι συνομήλικοί του δεν λέει όχι σε σκανδαλιές της ηλικίας του.

Ο Δήμος Μαραθώνα λοιπόν αποφάσισε να τον τιμήσει σε μια ειδική εκδήλωση, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Σινέ «Αλίκη» του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ µικρού µήκους «Μαθήµατα πιάνου από ένα µικρό ήρωα» του ∆ηµήτρη Κατσιµίρη, αφιερωµένο στη ζωή του μιρκού σολίστ.

Σχόλια