Date2

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 18:51:30

rss

αναζήτηση

makripano

Συγκίνηση, μνήμη, και νεανική αισιοδοξία στην εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Κρωπίας στα Πανεπιστήμια! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

epitix1

Τα μέλη της σχολικής κοινότητας των λυκείων του Κορωπίου, κατέκλυσαν το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλατείας Δεξαμενής στην καθιερωμένη πια εκδήλωση αποφοίτησης και βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών της πόλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιόδου 2017-2018.

Κορυφαία στιγμή η υπόσχεση μνήμης και χρέους των μαθητών (νέων ακαδημαϊκών πολιτών πλέον) του 3ου ΓΕΛ προς τον καθηγητή τους Σεραφείμ Κωνσταντίνου που έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα τον Οκτώβριο του 2017 και η οποία εκφράστηκε με τον λόγο που εκφώνησε η Ελευθερία Κυρίτση (φοιτήτρια και αυτή πλέον) εκ μέρους των συμμαθητών της τάξης της Γ΄ Λυκείου 2017-2018 (Φωτός 3 και 4).

Παράλληλα βέβαια διά στόματος του δημάρχου Δημήτρη Κιούση εκφράστηκε η αισιοδοξία των επιτυχόντων, των γονέων των καθηγητών τους και της δημοτικής αρχής Κρωπίας ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος για όνειρα πραγματικής ζωής και εργασίας στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Κιούσης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όσοι δεν πέτυχαν στις εξετάσεις δεν σημαίνει αποτυχία αλλά μια άλλη προοπτική που μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη ενώ παρότρυνε όσους για κάποιους λόγους δεν ολοκλήρωσαν – όλων των ηλικιών - την υποχρεωτική εκπαίδευση ή θέλουν μια αλλαγή επαγγέλματος να προτιμήσουν τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση που στο Κορωπί έχει δομές και υποδομές (σ.σ 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ).

Στην τελετή βράβευσης προστέθηκε από φέτος ο ειδικός έπαινος «ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων 3ου ΓΕΛ και απονεμήθηκε στην Μαρία Κουρέτση (φοιτήτρια πλέον) από τον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ, Αλέξανδρο Βεϊόγλου.

epitix3

epitix4

Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την εκπρόσωπό του, Εύη Αναματερού προσέφερε - για άλλη μια χρονιά - ένα σημαντικό χρηματικό βραβείο στους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες ως εξής:

1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου:

1. Θεοδώρα Χ. Σουμάλα, χρηματικό βραβείο 1000 ευρώ. Εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων με 18.817 μόρια.

2. Δημήτριος Σ. Ανδρέου, χρηματικό βραβείο 500 ευρώ. Εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών με 18.326 μόρια.

3. Μαρία Χ. Χριστοδούλου χρηματικό βραβείο 500 ευρώ. Εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας Αθηνών με 17.960 μόρια.

3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου

1. Ευθαλία Ε. Νομικού χρηματικό βραβείο 1000 ευρώ. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Αθηνών με 18.902 μόρια.

2. Ιωάννα Ρ. Νούρια, χρηματικό βραβείο 1000 ευρώ. Εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών με 18.336 μόρια.

3. Ειρήνη Μαρία Α. Νικολακοπούλου, χρηματικό βραβείο 500 ευρώ. Εισήχθη στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με 17.915 μόρια.

1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Κορωπίου

1. Νεκτάριος Α. Σταμόπουλος, χρηματικό βραβείο 1000 ευρώ. Εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με 17.990 μόρια.

2. Πολυξένη Ν. Δανιήλ χρηματικό βραβείο 500 ευρώ. Εισήχθη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθηνών με 14.065 μόρια.

H κα Αναματερού στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις επιτυχίας και κατάκτησης θέσεων υψηλής βαθμολογίας των μαθητών του Κορωπίου και σε αυτές τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ευχαρίστησε τον Δήμο Κρωπίας για τη συνεχή αναβάθμιση της εκδήλωσης βράβευσης, αναφέρθηκε σε προσωπικές της εμπειρίες από την αποφοίτησή της και την επιτυχία της σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και παρέδωσε τις χρηματικές χορηγίες στους αριστούχους μαθητές /τριες,-νέους/ες φοιτητές/τριες του Κορωπίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου Κρωπίας, ο ομόλογός του της Παιανίας και των Γλυκών Νερών Σπύρος Στάμου (βράβευσε μαθητές με καταγωγή από την Παιανία), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, Νίκος Γιαννάκος, ο αντιδημάρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο τ. πρόεδρος Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, η Δήμητρα Μιχαιρίνα, πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - εκ των διοργανωτών -, η Αγγελική Λειβαδίτου (γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας), η Ελένη Αδάμ, η Αγγελική Μαρκαντώνη, ο Κώστας Κιούσης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Διονύσης Κερασιώτης διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπεία του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός με επικεφαλής την Αγγελική Γκίκα. Επίσης παρευρέθηκε ο τ. αντινομάρχης Νίκος Πέππας.

Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε εθελοντικά, η κα Χριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος και επικούρησε επίσης εθελοντικά η κα Σταματίνα Παπακωνσταντίνου, δημοτική υπάλληλος.

Oι φωτογραφίες της εκδήλωσης για τις ανάγκες δημοσιότητας του Δήμου Κρωπίας-που επισυνάπτονται- προσφέρθηκαν από το studio Papamichali.

epitix2

epitix5

epitix6

epitix7

epitix8

epitix9

epitix10

epitix11

epitix12

Σχόλια