Το απίστευτο παρασκήνιο της επιστολής Λεβαντή προς τους πολίτες του Κουβαρά!

  • Εκτύπωση


Αλλάξτε μέγεθος

kouvaras copy

Μπορεί η επιστολή του δημάρχου Κώστα Λεβαντή προς τους πολίτες του Κουβαρά για την ένωση της περιοχής τους και αυτής της Πέτα, με την Κερατέα και την υπαγωγή της Δημοτικής Κοινότητας στον Δήμο Λαυρεωτικής να μην αντέχει σοβαρής κριτικής, όμως έχει ένα παρασκήνιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαιρινό βράδυ στις αρχές Αυγούστου.

Ο κ. Λεβαντής βρισκόταν με καλή παρέα σε καφετέρια της Κερατέας που ανήκει σε Κουβαριώτη. Εκεί κουβέντα στη κουβέντα η ομήγυρις θυμήθηκε μια παλιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που ήθελε τον Κουβαρά να ενταχθεί στον τότε Δήμο Κερατέας.

Η παρέα στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κουβαρά Γιάννης Κίτσος έπεισε τον κ. Λεβαντή να επαναφέρει εκείνη την πρόταση.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής αποδέχθηκε με μεγάλη θέρμη την... επαναφορά της και μάλιστα δεσμεύτηκε – μεταξύ τυρού και αχλαδίου – να δημοσιοποιήσει και μια νέα, βελτιωμένη.

Βέβαια από το καλοκαιρινό εκείνο βράδυ έπρεπε να περάσουν δύο ολόκληροι μήνες για να υλοποιήσει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής τη δέσμευσή του.

Κάτι που έπραξε αρχές Οκτωβρίου. Με τη σύνταξη της επιστολής προς τους Κουβαριώτες ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιάννης Κίτσος κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να την περάσει στην τοπική κοινή γνώμη χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι «βυθίστηκε» η πρωτοβουλία του για συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα στον Κουβαρά υπέρ της... ένωσης με τον Δήμο Λαυρεωτικής.

Ο ίδιος ο κ. Λεβαντής αμέσως μετά το μοίρασμα της επιστολής στους Κουβαριώτες έκανε μια βόλτα στα καφενεία της πόλης για να δει το κλίμα.

Το αποτέλεσμα ήταν όμως αποκαρδιωτικό γεγονός που τον απογοήτευσε παρά τους δύο καφέδες που ήπιε στα δύο μαγαζιά αφού οι θαμώνες τον αντιμετώπισαν αδιάφορα.

Πέρα όμως από το παρασκήνιο της δημαρχιακής πρωτοβουλίας, η κίνηση του με την επιστολή είχε αντίκτυπο και στην Κερατέα.

«Θα καταφέρει ο κ. Λεβαντής να φέρει και τα λύματα του Κουβαρά στον Βιολογικό της Κερατέας και μετά, γιατί όχι και τα σκουπίδια» σχολιάζεται ευρέως σε στέκια της πόλης.

Από την άλλη πλευρά τα στελέχη της παράταξης Λουκά εκμεταλλεύτηκαν την «πρωτοβουλία» του δημάρχου για να στείλουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δηλαδή Προ της διαφαινόμενης ήττας ο κ. Λεβαντής προσπαθεί να εξασφαλίσει νέα δεξαμενή ψηφοφόρων προκειμένου να καλύψει τις απώλειες που υφίσταται διαρκώς».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή προς τους πολίτες του Κουβαρά.

Σχόλια