Η αλήθεια για τις ανεξαρτητοποιήσεις Μπουντουβά, Λεβαντή

  • Εκτύπωση


Αλλάξτε μέγεθος

dimarxeio-basiko copy

Τον δικό τους δρόμο επέλεξαν να ακολουθήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παλλήνης Τάσος Μπουντουβάς και Μαρία Λεβαντή οι οποίοι ανεξαρτητοποιηθήκαν από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Θανάση Ζούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr οι δυο του ευελπιστούν στην δημιουργία μίας παράταξης η οποία να προέρχεται από την Παλλήνη και να είναι σε αντίθεση με τον Γέρακα από τον οποίο θεωρούν ότι προέρχεται ο νυν δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κράτησε χαμηλούς τόνους στην είδηση ανεξαρτητοποίησης των δύο δημοτικών του συμβούλων ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά τους.

Στην Παλλήνη σχολιάζεται έντονα ότι ειδικά στην περίπτωση του Τάσου Μπουντουβά, η πρόσφατη απομάκρυνση του από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της στάσης του στη διαδικασία καθορισμού των Τελών Καθαριότητας, του έδωσε την δικαιολογία για να προχωρήσει στην από καιρό σχεδιαζόμενη ανεξαρτητοποίηση.
Στην δήλωσή του άλλωστε σημειώνει μεταξύ άλλων πως «οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου είναι Αυτοδιοικητικά Πολιτικοί και έχουν να κάνουν με τη λειτουργία, τον σχεδιασμός και την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης».

Από την πλευρά της η Μαρία Λεβαντή σε μια μακροσκελή δήλωση σημειώνει:

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 βρήκαν τους πολίτες αυτής της χώρας να προσπαθούν σε πλήρη αμηχανία να διαχειρισθούν την εκλογή των αντιπροσώπων τους στις διοικήσεις των Δήμων.

Οι Δήμοι αποτελούσαν πλέον κομμάτια ενός ριζικά νέου χάρτη αυτοδιοίκησης, εικόνα μιας «διοικητικής μεταρρύθμισης» αποσπασματικής, που άρχιζε και τελείωνε στις συνενώσεις των Δήμων σε μεγαλύτερους και των Νομαρχιών σε Περιφέρειες, χωρίς να αγγίζει ουσιαστικά τον μεγάλο ασθενή, την Κεντρική Διοίκηση, που θα συνέχιζε τους έχει υπό την ομπρέλα του με τις ίδιες παθογένειες.

Αμηχανία αρχικά, αλλά και δέος μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής στα κέντρα λήψης απόφασης των νέων μεγάλων Δήμων χαρακτήριζε τους υποψηφίους για την αντιπροσωπεία στη διοίκηση των Δήμων.

Στα καθ' ημάς, η συνένωση τριών Ο.Τ.Α., των δύο ήδη μεγάλων Δήμων, Γέρακα και Παλλήνης και της Κοινότητας Ανθούσας, με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά διαφορετική ιστορική πορεία ανάπτυξης, στον δεύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Αν. Αττικής, ήταν μια πρόκληση στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης
• για την ανάδειξη της σημαντικότητας της κεντροβαρικής θέσης του Δήμου στην ευρύτερη περιοχή,
• για την υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων χωροταξικών και πολεοδομικών αναπτύξεων,
• για την ανάδειξη των σημαντικών οικονομικά πολεοδομικών κέντρων και το άνοιγμα προοπτικής κόντρα στην οικονομική κρίση,
• για την κοινωνική και οικονομική συνέργεια που θα έπρεπε να καλλιεργηθεί και ρυθμισθεί με «Καλλικράτη» ή χωρίς, λόγω της ανάπτυξης των επί μέρους δημοτικών ενοτήτων σε ουσιαστικά ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα.

Εγχειρήματα όλα αυτά, που για την υλοποίησή τους απαιτούσαν επιστημονική καθοδήγηση σε συνδυασμό με πλήρη συμμετοχή όλων, αιρετών και μη, ανοιχτές διαδικασίες, ροή πληροφόρησης, ευελιξία στις αποφάσεις.

Εγχειρήματα, που αποτέλεσαν τον κορμό της συμφωνίας συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου κου Ζούτσου, πρώην Δημάρχου Γέρακα.

Όλα αυτά και παρά τις παρεμβάσεις μου σε επίπεδο Δημοτικής Ομάδας αλλά και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου παρέμειναν κατά της διάρκειας της παρούσας δημοτικής θητείας ένα φάντασμα προεκλογικών εξαγγελιών.

Πέρα από αυτά η παρούσα θητεία χαρακτηρίσθηκε από την διαχείρηση ουσιαστικά προϋπαρχουσών δομών επί τα βελτίω ή επί τα χείρω και έργων συνέχισης, συντήρησης, επισκευής, ανακατασκευής με φόντο
• μια άνευ προηγουμένου τοπικιστικού πνεύματος απαξίωση των χαρακτηριστικών, των υποδομών και των ανθρώπων της «άλλης πόλης», αυτής που παραμερίζοντας τοπικισμούς, εμπιστεύθηκε την παρούσα Δημοτική Αρχή,
• την ανάδειξη μιας ιδιότυπης γραφειοκρατικής κάστας μετακλητών και ελαχίστων αιρετών σε πραγματικό κέντρο λήψης απόφασης,
• την υποβάθμιση των θεσμικών οργάνων, που σε συνδυασμό με το προηγούμενο οδήγησαν και σε νομικές και οικονομικές επισφάλειες,
• τον εξοστρακισμό, την απαξίωση, την συνωμοσιολογία κατά όσων τολμούσαν να εκφράσουν τη δική τους άποψη,
• την επιλεκτική προσέγγιση φορέων.

Κατόπιν αυτών
• τα μεγάλα θέματα του χωροταξικού σχεδιασμού παραμένουν εκεί που βρέθηκαν,
• οι μεγάλοι αδόμητοι χώροι αναμένουν αδιευκρίνιστη προοπτική,
• θεσμοθετημένοι κοινόχρηστοι χώροι τελούν υπό ανάκληση,
• τα ειδικά προβλήματα γειτονιών χρονίζουν στο όνομα του πολιτικού κόστους,
• τα κέντρα του Δήμου στενάζουν από την οικονομική κρίση χωρίς την μεταρρυθμιστική βούληση της Δημοτική Αρχής να δίνει ελπίδα.

Και σε ότι με αφορά η επιλογή του περάσματος εκτός της παράταξης του κου Ζούτσου είναι μονόδρομος».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την κόρη του Χρήστου Λεβαντή, πρώην αντιπροέδρου της κοινότητας Παλλήνη.

Σχόλια