Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:27:21

rss

αναζήτηση

makripano

1ο – 2ο Γυμνάσιο Παιανίας: Δέσμευση Μάδη για κανονικά μαθήματα – έστω και σε προκάτ - από 30 Οκτωβρίου (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

madsxol desm

Τη δέσμευσή του ότι τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου οι 500 και πλέον μαθητές και μαθήτριες του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, θα σταματήσουν να κάνουν μάθημα εναλλάξ – πρωί και απόγευμα – υπογράμμισε ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης.

Σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» και τον Κώστα Τσαπάκη ο κ. Μάδης ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες μέσω και της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και έως την Πέμπτη η εταιρεία που διαμορφώνει τους οικίσκους που θα τοποθετηθούν στο προαύλιο του κτιριακού συγκροτήματος, θα λάβει το πράσινο φως ώστε σταδιακά οι προκάτ αίθουσες να τοποθετηθούν στον χώρο.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου «Γ» ο δήμαρχος Παιανίας υποστήριξε ότι αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν μέσα σε τέσσερις έως έξι μήνες.

Εν τω μεταξύ η ένταση φαίνεται να εκτονώνεται και μεταξύ των γονέων των μαθητών των δύο σχολείων αφού στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, έδειξε να υπερισχύει η λογική.

Και στις δύο συνελεύσεις στις οποίες μετείχαν συνολικά 334 γονείς, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του δήμου για πρωινό και μεσημβρινό ωράριο, οι 289 (δηλαδή το 86,5%) ενώ διαφώνησαν με αυτήν μόλις οι 45 (ποσοστό 13,5%).

Πλέον λοιπόν τα δύο ωράρια στα οποία θα εναλλάσσονται οι μαθητές των δύο σχολείων είναι το πρωινό όπου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 7.45 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 12.05 το μεσημέρι και το μεσημβρινό όπου τα παιδιά θα ξεκινούν μαθήματα στις 12.20 το μεσημέρι και θα τα ολοκληρώνο9υν στις 5 παρά 20 το απόγευμα. Και τα δύο ωράρια περιλαμβάνουν έξι ώρες μαθημάτων διάρκειας 40 λεπτών η καθεμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα του πρωινού – μεσημβρινού ωραρίου είχε τεθεί καις τις γενικές συνελεύσεις της Τρίτης 6ης Σεπτεμβρίου τότε όμως οι γονείς είτε από άγνοια είτε επειδή επηρεάστηκαν από άλλους οι οποίοι προσπάθησαν να επενδύσουν πολιτικά στο όλο θέμα, είχαν απορρίψει αυτό το οποίο τελικά υπερψηφίστηκε και με αυξημένη πλειοψηφία.

Από την πλευρά του ο κ. Μάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε και στις ενστάσεις γονέων αλλά και αυτοδιοικητικών αφενός για την καθυστέρηση παράδοσης της μελέτης, αφετέρου για την καθυστέρηση επίλυσης του ζητήματος το οποίο προέκυψε από το πόρισμα του μελετητή ο οποίος το παρέδωσε στον δήμαρχος στις 24 Ιουλίου αλλά πρωτοκολλήθηκε στις 29 του ίδιου μήνα.

Ο κ. Μάδης υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του κινήθηκαν με ταχύτητα αλλά οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου και η γραφειοκρατία δεν βοήθησε στο να φανεί η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον δήμο από την πρώτη στιγμή.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημάρχου Παιανίας, Ισίδωρου Μάδη:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια