Date2

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 22:55:34

rss

αναζήτηση

makripano

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά στις 20 & 21 Ιουλίου στον Δήμο Παλλήνης



Αλλάξτε μέγεθος

pallini karkoulias

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών ζητά ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης, Δημήτρης Καρκούλιας με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε και ζητά να ερευνηθούν οι ευθύνες για την πυρκαγιά της 20ης και 21ης Ιουλίου 2022 αλλά και τις καταστροφές που οφείλονται σε αυτή.

Σε δηλώσεις του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Καρκούλιας επέρριψε σαφείς ευθύνες τόσο στη δημοτική αρχή Ζούτσου όσο και στην Περιφέρεια Αττικής διότι δεν είχαν καθαριστεί τα ρέματα μέσα από τα οποία πέρασαν οι φλόγες για να προκαλέσουν την καταστροφή.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, είχε προειδοποιήσει σχετικά για την κατάσταση που επικρατούσε λίγες μόλις ημέρες πριν από την καταστροφή.

Στόχος της κίνησης αυτής του κ. Καρκούλια, όπως ανέφερε, είναι να δικαιωθούν οι συνδημότες τους και να βγει το θέμα στην επιφάνεια «γιατί δυστυχώς ενάμισι μήνα μετά την καταστροφή το θέμα αυτό "κουκουλώθηκε" και (λυπάμαι) κανένας... μα κανένας δεν ασχολείται με τις ευθύνες αρμοδίων, ενώ ήδη οι "καμένοι" ξεχάστηκαν».

Συμπλήρωσε δε ότι «η "δικαίωση" της μηνυτήριας αναφοράς με την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους, θα ανοίξει και τον δρόμο για τις πραγματικές αποζημιώσεις των καταστραμμένων συμπολιτών μας, κόντρα στις αποζημιώσεις "ψίχουλα" της πολιτείας».

Ακούστε παρακάτω τί δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία του ο κ. Δημήτρης Καρκούλιας στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια