Date2

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 05:36:51

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Στ. Τσίρκας δεν ξέχασε τον αγώνα για τον ΧΥΤΑ και στην υπογραφή του έργου της αποχέτευσης – Ένταση στην εκδήλωσηΑλλάξτε μέγεθος

tsirkas patoulis

Μπορεί ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας να εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τοπική κοινωνία με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το αποχετευτικό έργο στην περιοχή, όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα που συνεχίζει να ταλανίζει τον δήμο του και αφορά τον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στο Γραμματικό.

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που σε λίγα χρόνια θα το δούμε ολοκληρωμένο και οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, θα λάβουν ως παρακαταθήκη αυτό το έργο και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο των προσδοκιών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίρκας απονέμοντας τα εύσημα και σε όσους άλλους αυτοδιοικητικούς συνοδοιπόρους του στάθηκαν στο πλευρό του τα τελευταία 11 χρόνια για την υλοποίηση του έργου πνοής», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

«Με την συνένωση των Δήμων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης και των Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού το 2011, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Ιορδάνη Λοίζου, είχα προτείνει την συγκεκριμένη θέση για την χωροθέτηση του ΚΕΛ και πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας, οι κ.κ. Στάμος, Σωτηρίου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαραθώνα κ. Βάρσος κ.α., την είχαν υπερψηφίσει», υπενθύμισε ο δήμαρχος.

Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να μην αναφερθεί και στη σαφή και πολλαπλά και επανειλημμένα εκπεφρασμένη διαφωνία του, ως εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας, για το θέμα του ΧΥΤΑ:

«Τέτοιες υποδομές ανάπτυξης που αναβαθμίζουν κατακόρυφα την ποιότητα ζωής μας και την προστασία του περιβάλλοντος, τα υποστηρίζουμε φανατικά! Είμαστε όμως τελείως αντίθετοι με την κατασκευή αναχρονιστικών έργων υποβάθμισης και καταστροφής του περιβάλλοντος όπως ΧΥΤΑ/Υ, στα οποία αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η αμήχανη σιωπή, κυρίως του περιφερειάρχη. Γιώργου Πατούλη στις επισημάνσεις αυτές του κ. Τσίρκα ήταν ενδεικτική της ενόχλησης του πρώτου, γεγονός βέβαια το οποίο ουδόλως πτόησε τον δεύτερο.

Η ένταση

Και ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα κράτησε ένα επίπεδο στη σαφή και έντονη διαφωνία της τοπικής κοινωνίας με το έργο του Γραμματικού, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τη… σκυτάλη πήραν ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, Σπύρος Ηλίας και ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, Νίκος Στεφανίδης.

Οι δύο άνδρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον κ. Πατούλη ο οποίος, είναι αλήθεια, έχασε την ψυχραιμία του και μίλησε με άσχημο τρόπο αμφισβητώντας ακόμη και την επιλογή των πολιτών του Γραμματικού αλλά και συνολικότερα του Δήμου Μαραθώνα να τους εκλέξουν ως νόμιμους εκπροσώπους τους.

Κουβέντα στην κουβέντα οι κ.κ. Πατούλης, Ηλίας και Στεφανίδης έδειχναν να χάνουν τον έλεγχο με αποτέλεσμα παρά την προσπάθεια του κ. Τσίρκα να εκτονώσει την κατάσταση, τελικά να απαιτηθεί μερική παρέμβαση αστυνομικών ώστε το επεισόδιο να λήξει.

entasi patoulis

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια