Date2

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 23:56:23

rss

αναζήτηση

makripano

Οι 30 ψυχές που επουλώνουν στη Ραφήνα, τις πληγές τους από τη φρίκη του πολέμου (Συνέντευξη Β. Μπουρνού)



Αλλάξτε μέγεθος

marioupoli rafina

Ένα βρέφος, μία έγκυος, παιδιά ηλικίας από 10 έως 17 ετών με τις μητέρες τους αλλά και τρεις γέροντες φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα και δέχονται καθημερινά τη βοήθεια και τη φροντίδα των δύο δήμων.

Μιλώντας στον planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, ο0 δήμαρχος Ρασφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς αναφέρθηκε στις συνθήκες που ζουν οι περίπου 30 πρόσφυγες, ομογενείς από το χωριό Σαρτανά και της περιοχή της Μαριούπολης η οποία έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Παράλληλα όμως ο δήμαρχος υπογράμμισε τις πληγές που έχουν οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι ζούσαν μια κανονική, όπως όλοι μας, ζωή όμως ξαφνικά τα έχασαν όλα και βρέθηκαν και μακριά από τους συζύγους, πατεράδες και γιους οι οποίοι έμειναν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν και να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Εντυπωσιακό είναι, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μπουρνούς, ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς δεν θέλουν να επιστρέψουν στη Μαριούπολη αλλά να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους στη μητέρα πατρίδα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα παιδιά τα οποία με τη βοήθεια των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής άρχισαν ήδη να παρακολουθούν μαθήματα σε κοντινά σχολεία.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου έδωσε πολλές πληροφορίες για τους ανθρώπους αυτούς καταδεικνύοντας την πρόθεση και της δημοτικής αρχή να σταθεί το πλάι τους ώστε να επουλώσουν τις πληγές από τη φρίκη του πολέμου.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βαγγέλη Μπουρνού, στον planetwebradio.gr:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια