Date2

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 14:13:34

rss

αναζήτηση

makripano

Τί έδειξε ο Δημ. Κιούσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Όταν ο δήμαρχος Κρωπίας αξιοποίησε μια μοναδική ευκαιρία

Αλλάξτε μέγεθος

1mitsot kiousis

Μια απρόσμενη ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες είχε ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης.

Μετά τη συνομιλία που είχαν στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Παιανίας, τα οποία ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ανήμερα των 47ων γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και πάλι και μάλιστα σε μεγαλύτερη διάρκεια στα εγκαίνια θεμελίωσης της νέας μεγάλης επένδυσης της Lamda-Hellix (μέλους τους αμερικανικού ομίλου Digital Realty) στο Κορωπί στην οδό Ηφαίστου στη θέση «Μπότα».

Ο κ. Κιούσης μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Hellix Απόστολο Κάκκο, τον Chief Investment Officer, Digital Realty, Gregory Wright και στελέχη της εταιρείας υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό καθώς και τους υπουργούς, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Ακολούθησε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις και μετά πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης.

Στη διάρκεια μιας ανάπαυλας της όλης εκδήλωσης ο δήμαρχος Κρωπίας τα είπε με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και τους ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης βασικών υποδομών όπως η αποχέτευση ακαθάρτων και ο Βιολογικός Καθαρισμός, καθώς και τα νέα μεγάλα έργα ύδρευσης στη βιομηχανική περιοχή Κορωπίου αλλά και σε οικισμούς.

Παράλληλα όμως τους ενημέρωσε και για έργα που προγραμματίζονται όπως το νέο έργο αποχέτευσης ακαθάρτων των παραλιακών περιοχών του Κορωπίου και του Δήμου Σαρωνικού καθώς και τα έργα ανάπλασης κεντρικών οδικών αρτηριών του Κορωπίου.

Η σημαντικότερη όμως στιγμή ήταν όταν ο κ. Κιούσης οπτικοποίησε το πάγιο αίτημα των πολιτών των Μεσογείων για τη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου δείχνοντας στον κ. Μητσοτάκη (ήταν ευκρινές από το σημείο που βρίσκονταν οι δύο άνδρες) το τεράστιο κτίριο του Ερασίνειου που στέκεται αναξιοποίητο εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα όρια του Δήμου Κρωπίας και της Βάρης.

«Κύριε πρόεδρε αυτό το κτίριο, το Ερασίνειο, μπορεί να στεγάσει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο υπερτοπικής εμβέλειας αφού μάλιστα έχει κτιστεί με τις προδιαγραφές ενός νέας γενιάς νοσηλευτικού ιδρύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιούσης σηκώνοντας το χέρι του και δείχνοντας προς την κατεύθυνση του Ερασινείου.

Μάλιστα ο δήμαρχος συνέχισε εξηγώντας το καθεστώς υπό το οποίο βρίσκεται σήμερα το κτίριο.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να εντυπωσιάζεται διότι για πρώτη φορά ένας κορυφαίος παράγοντας της πολιτικής ζωής ενημερωνόταν όχι μόνο μέσω εγγράφων αλλά και οπτικά για την υποδομή που μπορεί να δώσει ανάσα στη δημόσια υγεία δεκάδων αν όχι εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Κιούσης από την πλευρά του δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη και ίσως έκανε το πλέον βασικό βήμα για να πάρει σάρκα και οστά το μεγαλόπνοο σχέδιο αφού είναι σαφές ότι δημιούργησε μια σαφή εικόνα στο μυαλό του πρωθυπουργού.

Κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τις προθέσεις τόσο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όσο και της Περιφέρειας Αττικής να υλοποιήσουν το έργο πνοής.

Όμως ο δήμαρχος δεν στάθηκε μόνο στο μείζον θέμα του νοσοκομείου των Μεσογείων αλλά δοθείσης της ευκαιρίας του έδειξε και το «στρατηγείο» της Πολιτικής Προστασίας του Κορωπίου.

«Αυτό είναι το κέντρο της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας η οποία είναι μία από τις καλύτερες της Αττικής αν όχι της Ελλάδας», είπε ο κ. Κιούσης για να συμπληρώσει: «Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτό φαίνεται χειμώνα – καλοκαίρι» για να δεχθεί την πρωθυπουργική επιδοκιμασία.

Σε ό,τι αφορά την εξαιρετική επένδυση η οποία εγκαινιάστηκε ο δήμαρχος τόνισε ότι το Κορωπί έχει υποδομές και για άλλες επενδύσεις χαμηλής όχλησης και ψηφιακής καινοτομίας, πολλά πλεονεκτήματα σε ανθρώπινο δυναμικό και κατάλληλες εκτάσεις γης.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της εταιρίας, το Data Center «Athens 3» θα λειτουργήσει το 2022, ενώ στη φάση της αδειοδότησης βρίσκεται ένα ακόμη κέντρο δεδομένων το «Athens 4».

Το «Athens 3» που κατασκευάζεται εντός του campus της Lamda Hellix στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στην χώρα, διαθέτοντας χωρητικότητας 6,8 MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα όλων μαζί, των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια