Date2

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 05:48:16

rss

αναζήτηση

makripano

Αγωγός Χαμολιάς: Κινητοποίηση εντός των τειχών για την επίτευξη μαζικότητας!

Αλλάξτε μέγεθος

diamart eydap

Μια νέα προσπάθεια δημιουργίας μαζικότητας θα καταβάλει ο δήμος και οι δημοτικές παρατάξεις του Μαρκοπούλου, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου, με τη διοργάνωση συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς των λυμάτων του παραλίου μετώπου του Δήμου Σαρωνικού, στον αγωγό της Χαμολιάς.

Μάλιστα με στόχο να μην μετακινηθούν οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση μακριά από την… έδρα τους, η συγκέντρωση διοργανώνεται στο παλιό σούπερ μάρκετ «Γέγος» στο Πόρτο Ράφτη.

Η… εσωστρέφεια που επιδεικνύεται φαίνεται ότι στόχο έχει να δημιουργήσει νέες εντυπώσεις μαζικής κινητοποίησης κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε στην κινητοποίηση της προηγούμενης Κυριακής στην πρώτη από τις τέσσερις συνολικά εισόδους του Μαρκοπούλου.

Η κινητοποίηση εκείνη μάλλον ως αποτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί αφού δεν συμμετείχαν περισσότερα από 70 – 80 άτομα ενώ παράλληλα υπήρξε ταλαιπωρία των οδηγών – λουομένων οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από την ανάπαυλα της Κυριακής.

Σίγουρα η συγκέντρωση της 12ης Ιουλίου θα αποτελέσει πρόκριμα για τις μετέπειτα κινητοποιήσεις εφόσον βέβαια διακριθεί για τη μαζικότητά της.

Από εκεί και πέρα ήδη αναζητούνται τρόποι πιο… εξωστρεφών διαμαρτυριών κάτι το οποίο έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στην «πολεμική» που έχει αναπτυχθεί κατά του όλου θέματος.

Για παράδειγμα πολύ πιο σημαντική κρίνεται η παρουσία των αυτοδιοικητικών του Μαρκοπούλου όταν και εφόσον το θέμα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο και θα κληθούν να λάβουν σαφή θέση όλες οι περιφερειακές παρατάξεις οπότε και θα διαφανεί εάν οι Μαρκοπουλιώτες και οι Πορτοραφτιώτες που διαμαρτύρονται έχουν και την έξωθεν στήριξη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Παρά ταύτα η πλέον κοντινή ημερομηνία που αυτό μπορεί να συμβεί είναι η Τετάρτη 29 Ιουλίου, γεγονός που δημιουργεί ένα ακόμη ζήτημα αφού η ραστώνη των καλοκαιρινών διακοπών θα είναι ακόμη πιο έντονη.

Ένας άλλος τρόπος που έχει τεθεί αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατός ο τελικός σχεδιασμός του είναι η μεταφορά των διαμαρτυριών και κάποιων τουλάχιστον κινητοποιήσεων έξω από τα αρμόδια υπουργεία (αυτά δηλαδή της Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντος) και ίσως την ΕΥΔΑΠ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα είχε αξία εάν δεν πλαισιωνόταν από μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι θα έπρεπε να μεταφερθούν μαζικά από τον δήμο.

Εν τω μεταξύ παρά το γεγονός ότι πλέον έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τη λαϊκή συνέλευση (είχε πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου), οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτήν ακόμη δεν έχουν πάρει σάρκα και οστά κάτι που συνεχίζει να δημιουργεί ζήτημα στη μη κοινωνικοποίηση των διαφωνιών.

Διαβάστε σχετικά: Ισχνή συμμετοχή στην πρώτη κινητοποίηση των Μαρκοπουλιωτών για τον αγωγό Χαμολιάς! (Βίντεο και Φωτός)

Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος της λαϊκής συνέλευσης Μαρκοπούλου για τον αγωγό της Χαμολιάς!

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

 

Σχόλια