Date2

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 22:15:01

rss

αναζήτηση

makripano

ΕΥΔΑΠ προς Δήμο Μαρκοπούλου: Ελάτε και τώρα να ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα! (Αποκαλυπτικό έγγραφο)

Αλλάξτε μέγεθος

dimsimb1

Τη λύπη του εκφράζει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Αναστ. Τόσιος για την άρνηση τόσο του δημάρχου Μαρκοπούλου, Κώστα Αλλαγιάννη όσο και των μελών του δημοτικού συμβουλίου να παρευρεθούν «στη συνάντηση που είχε άλλωστε οριστεί κατόπιν δικού σας σχετικού αιτήματος».

Αυτό επισημαίνεται στην επιστολή του κ. Τόσιου προς τον κ. Αλλαγιάννη η οποία απεστάλη στον δήμαρχο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η έκφραση της κάθετης διαφωνίας του Σώματος για την απορροή του επεξεργασμένου προϊόντος των λυμάτων του παραλιακού Δήμου Σαρωνικού στον αγωγό της Χαμολιάς.

Στην επιστολή την οποία αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος αναφέρεται στο σύνολο της αλληλογραφίας που αντηλλάγη μεταξύ των δύο πλευρών από τις 15 έως και τις 21 Μαΐου και στις προσπάθειες της Εταιρείας να ενημερώσει: «Ως ΕΥΔΑΠ, με πλήρη ευσυνειδησία και ακολουθώντας παράλληλα τις αρχές της διαφάνειας και της ορθής ενημέρωσης, λάβαμε πρωτοβουλία (επιστολή 15/5/2020) προσκαλώντας το Δήμο Μαρκοπούλου καθώς και τους υπολοίπους Δήμους της περιοχής, να συμμετάσχουν σε διαδικτυακή ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό βέλτιστης διαχείρισης των ΚΕΛ Ν.Α. Αττικής. Με την από 19/5/2020 επιστολή σας, αιτηθήκατε να προηγηθεί κατ’ αποκλειστικότητα αναλυτική ενημέρωση προς αντιπροσωπεία του Δήμου Μαρκοπούλου από την προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη με τους υπόλοιπους Δήμους, στην οποία ανταποκριθήκαμε άμεσα με την από 21/5/2020 επιστολή μας και η οποία τελικά ακυρώθηκε όπως πρότερα ανέφερα».

Και ο κ. Τόσιος προσθέτει: «Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως λυπηρό, καθώς η άρνησή σας για ενημέρωση και επικοινωνία δεν σας δίδει την ευκαιρία έγκυρα και έγκαιρα να ενημερωθείτε αναλυτικά από εμάς για ένα θέμα το οποίο ενδεχομένως σας επηρεάζει. Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αφού, όπως προκύπτει και από το περιεχόμενο των επιστολών σας (19/5 και 26/5), υπάρχουν εσφαλμένες αντιλήψεις και ελλιπής ενημέρωση, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, αναφορικά με τους σχεδιασμούς της ΕΥΔΑΠ για το θέμα της βέλτιστης διαχείρισης των ΚΕΛ Ν.Α. Αττικής».

Στη συνέχεια το κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΔΑΠ επαναδιατυπώνει την πρόσκλησή του: «Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας προσκαλέσουμε τόσο εσάς προσωπικά όσο και τα υπόλοιπα εκλεκτά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να προσέλθετε στο τραπέζι του γόνιμου διαλόγου και της ενημέρωσης, σε μία χρονική στιγμή καθ’ όλα κατάλληλη, να ενημερωθείτε αναλυτικά και σε κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου υπεύθυνα να εκπροσωπήσετε και να διαφυλάξετε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών σας. Σας προσκαλούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τους δημότες της πόλης σας».

Ενώ ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο κ. Τόσιος κάνει σαφές ότι «θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., είναι ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στην περιοχή δραστηριότητάς της»!

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου, το απόγευμα της Τετάρτης, τόσο ο δήμαρχος, Κώστας Αλλαγιάννης όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων, Μαρίκα Μαντάλα και Γιάννης Πολίτης επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ, ερμηνεύοντάς την βέβαια με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν του κ. Τόσιου. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την απαντητική επιστολή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστ. Τόσιου στην άρνηση του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Μαρκοπούλου να συναντηθούν μαζί του για να ενημερωθούν. 

Διαβάστε σχετικά: Δημ. Συμβούλιο Μαρκοπούλου: Ομόφωνη αντίθεση στην αποδοχή των λυμάτων του Σαρωνικού λόγω Χαμολιάς!

Σχόλια