Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 07:04:09

rss

αναζήτηση

makripano

Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου στην εποχή του κορωνοϊού: Μένουμε σπίτι και συνεδριάζουμε διά περιφοράς!



Αλλάξτε μέγεθος

dimarxeio markopoulou

Δια περιφοράς, χωρίς δηλαδή τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (27/3) η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου!

Οι εισηγήσεις των συνολικά 17 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα σταλούν ηλεκτρονικά από τη γραμματεία της προέδρου Καλής Μαντάλα και σύμφωνα με ό,τι έχει συμβεί και σε ανάλογες «συνεδριάσεις» σε άλλα δημοτικά συμβούλια, θα ζητήσει από τους συναδέλφους της να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, υπέρ, κατά, παρών ή λευκό.

Μάλιστα όπως επεσήμανε στο notioanatolika.gr η κα Μαντάλα μαζί με τις εισηγήσεις έχει σταλεί και μια ειδική φόρμα όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν δίπλα στο θέμα κάθε εισήγησης να δηλώσουν την ψήφο τους αλλά και τυχόν σχετικές παρατηρήσεις που έχουν.

Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο βοηθά τους δημοτικούς συμβούλους να είναι ηλεκτρονικά παρόντες, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να «απουσιάσουν» αφού απλά δεν θα απαντήσουν στα ηλεκτρονικά μηνύματα της προέδρου και δεν θα δηλώσουν ψήφο.

Πάντως από τους 27 συμβούλους του δημ. συμβουλίου Μαρκοπούλου μόνο τρεις δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης ή γνώσης υπολογιστή και σε αυτούς αποστέλλονται με φάκελο τόσο οι εισηγήσεις των θεμάτων όσο και το σχετικό έντυπο δήλωσης ψήφου, το οποίο οφείλουν να επιστρέψουν στην πρόεδρο του Σώματος με δικής τους ευθύνη.

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια διαδικασία είναι πρωτόγνωρη όμως ο τρόπος που το έχει οργανώσει η πρόεδρος Καλή Μαντάλα προεξοφλεί την επιτυχία του… εγχειρήματος.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η υγειονομική κρίση θα συνεχιστεί, διόλου απίθανο να υπάρξει και άλλη συνεδρίαση με αυτό τον τρόπο.

Διαβάστε εδώ την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 27ης Μαρτίου.

Σχόλια