Date2

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 01:53:14

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Κρωπίας: Τρίτη θητεία Κιούση με σαφώς αναπτυξιακούς στόχους στη σκιά των μεθοδεύσεων Δούρου! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

ork1

Με τη σκιά των μεθοδεύσεων της απερχόμενης περιφερειάρχου Ρένας Δούρου να πέφτει βαριά στην εορταστική ατμόσφαιρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας αλλά και του για τρίτη φορά δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κιούση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η σχετική τελετή στο αμφιθέατρο του δημαρχείου.

Μάλιστα ο επανεκλεγείς δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία για να εκφραστεί με ιδιαίτερη οξύτητα κατά της κας Δούρου (η οποία είναι πρόεδρος της Ε.Ε. Του ΕΔΣΝΑ) που επιμένει και προσπαθεί ακόμα και την ύστατη ώρα να επιβάλει έναν σχεδιασμό ανάπτυξης μεγάλων αποκεντρωμένων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ - ΧΥΤΕΑ κ.α. του Λεκανοπεδίου Αθηνών σε λατομεία και μάλιστα σε «στοχοποιημένες» περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής που έχουν σηκώσει, ιστορικά, το βάρος ανεξέλεγκτων χωματερών όλης της Αθήνας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Kάλεσε δε τους πολίτες να στηρίξουν την κινητοποίηση της Παρασκευής 30 Αυγούστου στην έδρα του ΕΔΣΝΑ και να προχωρήσουν ακόμα και σε κατάληψη για τη ματαίωση της 23ης και τελευταίας συνεδρίασης αυτού του οργάνου!

«Όλο το δημοτικό συμβούλιο είναι μια Επιτροπή Αγώνα και εσείς η μόνη δύναμη στήριξής της», κατέληξε σχετικά ο κ. Κιούσης.

Κατά τα λοιπά η νέα δημοτική περίοδος ξεκινάει επισήμως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με πρόσκληση που απέστειλε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θοδωρής Γρίβας που προεδρεύει σύμφωνα με τον νόμο.

Τη θρησκευτική ορκωμοσία τέλεσε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (2 της ελάσσονος και 1 της μείζονος).

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Μητροπολίτης και οι επικεφαλής, των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Κορωπί στο Επίκεντρο» και «Λαϊκή Συσπείρωση Κρωπίας» Γιάννης Παπαευθυμίου και Βαγγέλης Ρεμπάπης και της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε» Διονύσης Κερασιώτης

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του δημάρχου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ork1a

Δ. Κιούσης: Ο όρκος δεν είναι τυπικός. Όλοι κρινόμαστε

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης στην ομιλία του, πρώτα αναφέρθηκε στην ανακουφιστική μονάδα «Γαλιλαία» και τη σημασία της μεγάλης αυτής κοινωνικής δομής της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στη συνέχεια επισήμανε με έμφαση την σημασία της δημόσιας ορκωμοσίας ενώπιον Θεού και Λαού: «Ο όρκος δεν είναι τυπικός. Ορκιζόμαστε να υπηρετούμε με άξιο τρόπο, τους πολίτες, τους δημότες μας. Ορκιζόμαστε δημόσια να υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους, τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού μας, των πολιτών και δημοτών μας. Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της ευθύνης αυτού του όρκου θα κριθούν. Κανένας δεν ξεφεύγει από τον κανόνα αυτό. Όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα».

Επανέλαβε ότι η δημοτική διοίκηση της οποίας ηγείται θα ασκήσει την εξουσία που της έδωσαν οι δημότες και πάλι «με πείσμα, με ενωτικό αγώνα, χωρίς ίχνος αλαζονείας, πάντα με σεβασμό σε κάθε άποψη, σε κάθε δημότη, χωρίς διακρίσεις και με οδηγό την Αλήθεια για ότι ισχύει στα δημοτικά πράγματα.

Προσδιόρισε τις αξίες που διέπουν την δημοτική διοίκηση με αναφορά στις πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες της ελληνικής δημοκρατικής πολιτικής παιδείας και σκέψης.

Επίσης, τίμησε και ευχαρίστησε με έντονα συναισθήματα και ονομαστικά τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, που συμμετείχαν από παλιά στην παράταξή του, στις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του 2010 και του 2014 στις πρόσφατες εκλογές και όσους δεν εξελέγησαν, για την προσφορά τους.

ork2

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και σε όσους έχουν βοηθήσει το έργο του δήμου είπε ότι όλοι θα αξιοποιηθούν προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους της νέας θητείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νεοεκλεγέντες συμβούλους και τους κάλεσε συναισθανθούν τον φορέα που υπηρετούν, τις δυσκολίες του θεσμού και των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού να καλύψει τη δραματική υποστελέχωση υπηρεσιών του δήμου.

Σοβαρή και εποικοδομητική κριτική μπορεί κάποιος να ασκήσει εφόσον έχει γνώση των δεδομένων.

Αναφερόμενος σε διάφορες αναρτήσεις και ρεπορτάζ για πρωτεύουσες δήμων που παρουσιάζουν πρόοδο και προβάλλουν ως πρότυπα σε διάφορους τομείς επισήμανε ότι αυτοί οι δήμοι έχουν προ πολλού λύσει στοιχειώδη έργα βασικών υποδομών, με αποτέλεσμα να έχουν αξιοποιήσει, σε δεύτερη φάση, προγράμματα αναπλάσεων και παρεμβάσεων κυκλοφοριακών-συγκοινωνιακών καθώς τις δυνατότητες πρόσληψης, πριν την μεγάλη κρίση, σε ειδικότητες που μπορούν να υποστηρίξουν «έξυπνες» εφαρμογές εξυπηρέτησης πολιτών κ.α

Αντιθέτως ο Δήμος Κρωπίας και δήμοι τέτοιου τύπου - δυο βήματα από την Πρωτεύουσα-ακόμα εξελίσσουν τα έργα των βασικών υποδομών και με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν τα δεδομένα με τις προγραμματισμένες αναπλάσεις και παρεμβάσεις κυκλοφοριακές-συγκοινωνιακές που έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή.

Ενώ για τις προσλήψεις σε τακτικό προσωπικό παρέπεμψε σε όσα δεν έκανε η δημοτική διοίκηση της περασμένης δεκαετίας για δε την πολιτική ανανέωσης στελεχιακού προσωπικού από την Κεντρική Κυβέρνηση είπε, ότι πρέπει να βρεθεί λύση.

ork4

Ο κ. Κιούσης έκανε εκτεταμένη αναφορά σε μεγάλα εμβληματικά έργα υποδομής που εξελίσσονται και φτάνουν σε φάση τελικής παράδοσης (π.χ. Αποχέτευση Ακαθάρτων-Βιολογικός Καθαρισμός, αντιπλημμυρικό πόλεως, κυκλοφοριακοί κόμβοι, αγορά οικοπέδου για την κατασκευή σχολείου στην πόλη κ.α.) και άλλα που αναμένουν να «ξεκολλήσουν» (π.χ αποχέτευση παραλιακού μετώπου) με ειδικές αναφορές σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν από την Κεντρική Κυβέρνηση στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει αναπτυξιακός και παραγωγικός, να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και στην επαναφορά της κοινωνικής συνοχής.

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, οι αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργία Μαραγκού και Σωτηρία Ντούνη, ο καθηγητής ΕΚΠΑ πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής και νέος δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, οι δήμαρχοι, Βούλας – Βάρης - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος και Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Τον Γιώργο Πατούλη, νέο Περιφερειάρχη Αττικής, εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός και Νίκος Πέππας, τον Γιάννη Σγουρό (π. Περιφερειάρχη Αττικής) εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιάννης Σμέρος και Ευάγγελος Αλμπάνης ενώ παρέστη και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ματίνα Πανταζή.

ork3

Συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν - δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων -, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, και ο εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Παρευρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η π. γραμματέας του Noμαρχιακού Συμβουλίου Αν. Αττικής και γραμματέας του ΝΠΔΔ Σφηττός Αγγελική Γκιόκα, ο πρώην Δήμαρχος Κορωπίου, Πέτρος Παπαγιαννόπουλος, ο π. Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Θανάσης Τζοίτης, μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, ο διευθυντής της Βoehringer-Ingelheim Koρωπίου Νίκος Μαζωνάκης, ο ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων Ελευθέριος Γείτονας, ο εικαστικός – λογοτέχνης - λαογράφος, Γιάννης Πρόφης, ο ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ντούνης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν. Αττικής της Ν.Δ, Ανδρέας Γλαβάς, ο γραμματέας της Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής του ΚΙΝ.ΑΛ, Αθανάσιος Αλμπάνης, πολλά νυν και πρώην μέλη της διοίκησης του ΝΠΔΔ Σφηττός, διευθυντές δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, επαγγελματικών φορέων και εκκλησιαστικών επιτροπών των ενοριών του Κορωπίου, δωρητές και εθελοντές του Δήμου, μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας πρώτης προσβολής πυρκαγιάς και δημοτικοί υπάλληλοι.

ork5

ork6

ork7

Σχόλια