Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 13:01:19

rss

αναζήτηση

makripano

Ύστατο χαίρε στον πιονέρο της αυτοδιοίκησης της Αρτέμιδας, Γιάννη Αναγνωστόπουλο!



Αλλάξτε μέγεθος

anagnostopoulos artemida

Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που συνέδεσε ολόκληρη τη ζωή του με την Αρτέμιδα και την προσπάθεια να δώσει ποιότητα ζωής στους συμπολίτες του, θα πουν οι συγγενείς και φίλοι του στον πρώην κοινοτάρχη και δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Αναγνωστόπουλο.

Αυτοδιοικητικός επί πολλά χρόνια αλλά και εξαίρετος επιχειρηματίας της πόλης ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 17 Αυγούστου, σε ηλικία 82 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στους κατοίκους της Αρτέμιδας ιδιαίτερα τους παλαιότερους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να σταθούν στο πλάι του την εποχή της ενασχόλησής του με τα κοινά.

Ο εκλιπών υπήρξε ο τελευταίος κοινοτάρχης της Κοινότητας Αρτέμιδας έως το 1990 οπότε η πόλη αναβαθμίστηκε αυτοδιοικητικά σε δήμο αλλά και ο πρώτος δήμαρχος του καποδιστριακού πλέον Δήμου Αρτέμιδας από το 1990 έως το 1997.

Στην Αρτέμιδα ήρθε το 1969 από τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας όπου και γεννήθηκε.

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος ήταν παντρεμένος με τη Μαριάννα και είχε αποκτήσει μία κόρη τη Δήμητρα την οποία ευτύχησε να δει να εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο πλευρό της Άννας Ραφτοπούλου.

Στο άγγελμα του θανάτου του το σύνολο των πολιτών της Αρτέμιδας εξέφρασε τη συγκίνησή του κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο γεμάτο καλοσύνη και ευγνωμοσύνη προς τους συμπολίτες του αλλά και έναν αυτοδιοικητικό ο οποίος λειτουργούσε πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπήρξε ο άνθρωπος ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει μια σύγχρονη πόλη σε μια περίοδο εκρηκτικής ανάπτυξης δεδομένου ότι στη δεκαετία του '80 αλλά και του '90 η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή γνώρισε τεράστια άνθηση μετατρέποντας τη Λούτσα σε ένα από τα κορυφαία θέρετρα διακοπών των Αθηναίων.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος πραγματοποιείται τη Δευτέρα (19/8) στις 5 το απόγευμα, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδας ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αρτέμιδας.

Σχόλια