Date2

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 02:04:57

rss

αναζήτηση

makripano

Δημοτική αρχή Σπάτων – Αρτέμιδας: Τώρα ενοχλείται και από φωτογραφίες άλλων δήμων!

Αλλάξτε μέγεθος

kapakia giann markou

Συνεχίζει να ενοχλείται η δημοτική αρχή Σπάτων – Αρτέμιδας από τα όσα επεσήμανε, και με δεύτερο ρεπορτάζ του το notioanatolika.gr για τα καπάκια που στοιβάζονται στην άτυπη «χωματερή της αδιαφορίας»!

Αυτή τη φορά τον ρόλο του κατηγόρου ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Δημ. Μάρκου, Σωτήρης Γιαννάτος (αριστερά στην ένθετη φωτό), ο οποίος κάνει λόγο για «ψευδείς αναρτήσεις του Νοτιοανατολικά» αλλά εμμέσως πλην σαφώς καταλογίζει σκοπιμότητα και στους πολίτες που κατάγγειλαν και συνεχίζουν να αγανακτούν με τη «χωματερή της αδιαφορίας».

Παράλληλα επιτίθεται με δριμύτητα κατά του συντάκτη μας Κώστα Τσαπάκη εγκαλώντας τον για «απροκάλυπτη εμπάθεια κατά του Δημάρχου και κατ' επέκτασιν κατά όλων των δημοτών Σπάτων -Αρτέμιδος»!

«Βρεθήκατε εσείς, να μας θίξετε για την ευαισθησία μας ως προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ...!!!», προσθέτει στο... κατηγορητήριό του ο κ. Γιαννάτος υποστηρίζοντας ότι «χωρίς ρεπορτάζ, αλλά καθοδηγούμενος, προσπαθείτε και πάλι να προβληθείτε και εσείς και ..οι φωτογράφοι σας»!

Ο κ. Γιαννάτος υποστηρίζει ότι τα καπάκια στις φωτογραφίες που προβάλει το notioanatolika.gr «είναι προς μεταφοράν στον Ασπρόπυργο, όπου τα συγκεντρώνουν». Βέβαια ενδεχομένως να μην γνωρίζει ο κ. Γιαννάτος ότι εάν η συγκέντρωση γίνεται συνολικά, όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους, δεν θα χρειάζεται να δημιουργούνται «άτυπες χωματερές», αλλά η μεταφόρτωση θα γίνεται άμεσα από τα σημεία συλλογής σε ειδικό όχημα τα οποία θα τα μεταφέρει όπου πρέπει.

Παράλληλα ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ισχυρίζεται ότι το notioanatolika.gr και ο συντάκτης του εξαπατά «τους αναγνώστες με τις ψευδέστατες αναρτήσεις» του διερωτώμενος: «ΓΙΑΤΙ δεν βάζετε φωτογραφίες στους τόπους όπου συγκεντρώνονται εντός του Δήμου, αλλά βγάλατε στον χώρο λίγο πριν να φορτωθούν στα φορτηγά;;;;;». Βέβαια ο κ. Γιαννάτος καθόλου δεν ενοχλείται από την εικόνα που παρουσιάζει ένα σημείο της πόλης όπου βρίσκονται ατάκτως... ερριμένες σακούλες σκουπιδιών όταν μάλιστα έχει ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία, σε πανελλαδικό επίπεδο, για τη μείωσή τους.

Παράλληλα κάνει λόγο για «ψευδέστατες αναρτήσεις», χωρίς βέβαια να επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προήλθε από τις φωτογραφίες που δείχνουν την άσχημη κατάσταση στις δημοτικές αποθήκες. Φωτογραφίες τις οποίες ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

Θέλοντας μάλιστα να ειρωνευθεί το notioanatolika.gr ο δημ. σύμβουλος ενημερώνει ότι «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ καπάκια στις εξής τοποθεσίες : α)Δημαρχείο Σπάτων, β) ΚΕΠ Σπάτων, γ) Κέντρο Υγείας Σπάτων, δ)Δημοτικά Ιατρεία Αρτέμιδος, ε) στα ΚΑΠΗ, στ) Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό και σε κάποια Νηπιαγωγεία», προσθέτοντας με... νόημα: «Μπορώ να σας βοηθήσω να φωτογραφίσετε, ώστε η παρουσίασή σας να αποκτήσει εγκυρότητα», Είναι σαφές ότι ο δημοτικός σύμβουλος – κατήγορος του notioanatolika.gr και των πολιτών που επεσήμαναν το πρόβλημα, θεωρεί «εγκυρότητα» μόνον τις φωτογραφίες που δείχνουν ωραιοποιημένες εικόνες τις οποίες επιθυμεί – και μόνον αυτές – να προβάλει η δημοτική αρχή του κ. Δημ. Μάρκου. Και βέβαια αυτές δεν αποτελούν καθοδήγηση!

Στην ίδια ανάρτησή του στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος καταλήγει: «Σαν Δημοτικός Σύμβουλος και σαν γιατρός μετά από 40 χρόνια στην μάχη για την υγεία και την ζωή των συνανθρώπων μου, ΔΕΝ αποδέχομαι και αμφισβητώ την ανάρτησή σας και ..προβληματίζομαι για τα κίνητρά σας. Μόνο για το καλό και την αλληλεγγύη μεταξύ μας δεν νοιάζεστε, αφού χρησιμοποιείτε ψευδή εικόνα των προσπαθειών του Δήμου».

Ο κ. Γιαννάτος βέβαια όπως και ο οιοσδήποτε πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του και ακόμη και να κατηγορεί συμπολίτες του ή μέσα ενημέρωσης εφόσον έχουν αντίθετες με αυτόν απόψεις. Η κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά όχι και αποδεκτή.

Και πώς μπορεί να είναι αποδεκτή μια άποψη η οποία αδιαφορεί για τις αλγεινές εντυπώσεις της κοινής γνώμης εξαιτίας φωτογραφιών που αποτυπώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο μια άαχημη κατάσταση σε μια γωνιά της πόλης;

Καλό θα είναι διακεκριμένοι πολίτες αυτού του τόπου, όπως ο κ. Γιαννάτος, να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναλαμβάνουν την πολεμική κατά συμπολιτών τους και μέσων ενημέρωσης, που απλά παρουσιάζουν πραγματικές καταστάσεις με σαφείς αποδείξεις όπως είναι οι φωτογραφίες.

Εκτός αν αυτό που ενόχλησε πραγματικά τη δημοτική αρχή του κ. Δημ. Μάρκου είναι η σύγκριση, στο συγκεκριμένο θέμα, του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας με άλλους ανά την επικράτεια οι οποίοι αποδεικνύουν σε όλα τα στάδια συλλογής και μεταφοράς των καπακιών τον σεβασμό τους τόσο προς τους ανθρώπους που εκφράζουν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους όσο και προς τους συμπολίτες τους που έχουν κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Σπάτων – Αρτέμιδας, Σωτήρη Γιαννάτου, όπως αναρτήθηκε στο προφίλ του στο facebook:

giannatos anartisi

Διαβάστε σχετικά: Ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας γυρνάει την πλάτη στην αλληλεγγύη των δημοτών του και στις ανάγκες ανάπηρων συμπολιτών του! (Φωτός)

Όταν οι δήμοι, σε αντίθεση με αυτόν των Σπάτων και της Αρτέμιδας, σέβονται την προσφορά των δημοτών προς ανάπηρους συμπολίτες τους (Φωτός)

Σχόλια