Date2

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 02:30:03

rss

αναζήτηση

makripano

Κορυφαία στιγμή για τα προϊόντα της Μεσογείτικης γης η συμμετοχή του Δήμου Κορωπίου στη Food Expo 2017!

Αλλάξτε μέγεθος

fe1

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα δώσει φέτος, για πρώτη φορά, το “παρών” ο Δήμος Κορωπίου με εκθετήριο στο οποίο θα παρουσιάζονται 10 επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα και δυνατότητα, με προϊόντα όπως το κρασί, το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και το φιστίκι!

Η έκθεση Food Expo 2017, η 4η ενός καταξιωμένου διεθνώς θεσμού, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18 – 20 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στην περιοχή του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”.

Σε αυτήν θα μετέχουν φέτος 1.200 και πλέον Έλληνες και ξένοι εκθέτες ενώ έχουν δηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από 2.500 σημαντικοί ξένοι αγοραστές γεγονός που την καθιστά το κορυφαίο εμπορικό γεγονός για τα τρόφιμα και τα ποτά στη νότια πύλη της Ευρώπης.

Η συμμετοχή του Δήμου Κρωπίας στην κορυφαία έκθεση εντάσσεται σε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για προώθηση της τοπικής αναπτυξιακής διαδικασίας και ανάπτυξης τουριστικής πολιτικής.

Ο δήμος απηύθυνε πρόσκληση μέσω των τοπικών συλλογικών παραγωγικών φορέων, στην οποία ανταποκρίθηκαν 10 επιχειρήσεις.

Σε πρόσφατη σύσκεψη των εκπροσώπων των επιχειρήσεων του Κορωπίου που συμμετέχουν με τον υπεύθυνο εκπρόσωπο της εταιρείας Forum Α.Ε. που διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση, Γιάννη Μαργέλη, τον δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Νίκο Γιαννάκο, καθορίστηκαν οι θέσεις στο δημοτικό εκθετήριο ύστερα από κλήρωση που διεξήχθη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η θέση του δημοτικού εκθεσιακού χώρου (δις γωνιακό και στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης στις αφίξεις), η επιμέλεια της δημιουργίας του, ο εξοπλισμός του από την εταιρεία που διοργανώνει την έκθεση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της Κορωπιώτικης – Μεσογείτικης γης που προβάλλουν οι επιχειρήσεις του Κορωπίου, δημιουργούν μια εικόνα πολύ ελκυστική για την επίτευξη των στόχων του δήμου και των επιχειρηματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών που συμμετέχουν.

fe2

Ο κ. Χρήστος Αναγνώστου, ένας εκ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών, απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τις προσπάθειές τους στην πρόσφατη σύσκεψη ενώ πολύ ικανοποιημένοι δήλωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και ευχαρίστησαν τον Δήμο Κρωπίας.

Στη Food Expo 2017 συμμετέχουν επαγγελματίες με αδειοδοτήσεις και πιστοποιήσεις της τυποποίησης των προϊόντων τους και ειδικότερα οι Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου (κρασί), Oινοποιϊα Αναγνώστου/Κτήμα Αναγνώστου, Κτήμα Βασιλείου/Domaine Vassiliou (κρασί), Κτήμα Δάβαρη (κρασί), Δήμας-Μαράκης/Εnergaea (Ελαιόλαδο και φιστίκι), Οινοποιείο «ΠΕΛΚΙΖΑ» Χελιώτη Μαρία, Μελισσοκομία Κωστάκη, Οινοποιείο Νικολού/Nikolouwinery, Κρασιά Σταματίου, Οινοποιία Συρίγος.

Υπενθυμίζεται ότι στην περυσινή 3η Food Expo είχε συμμετάσχει με περίπτερο ο Δήμος Μαρκοπούλου με αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες να πάρουν μια γεύση από τους θησαυρούς της Μαρκοπουλιώτικης γης.

Σε ένα λιτό στη διακόσμηση περίπτερο που όμως έδωσε ανάγλυφη της εικόνα του Μαρκόπουλου, παραγωγοί σύκων, φιστικιού, λαδιού και κρασιού παρέθεσαν τα προϊόντα τους και δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες που πήραν μια καλή γεύση από αυτά.

Μάλιστα τότε όλοι είχαν συμφωνήσει πως εάν και άλλοι δήμου των Μεσογείων αλλά και ολόκληρης της Αττικής ακολουθούσαν το παράδειγμα του Δήμου Μαρκόπουλου τα προϊόντα της περιοχής θα βρουν τη θέση που τους αξίζουν.

Ένα χρόνο μετά ο Δήμος Κορωπίου ήρθε να κάνει τη διαπίστωση αυτή πραγματικότητα!

fe3

Σχόλια